Etiket Arşivleri: Sosyal Medya

SMM Panel

Ucuz SMM Panel Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Sosyal medya pazarlaması günümüzde markaların görünürlüğünü artırmak, müşteri kitlesine daha hızlı ulaşmak ve satışlarını yükseltmek için en etkili yöntemlerden biri haline geldi. Bu pazarlama türünü daha pratik ve hızlı bir şekilde yönetebilmek adına geliştirilen ucuz SMM panel sistemleri, kullanıcıların sosyal medya platformları üzerindeki etkileşimlerini artırmak için büyük bir kolaylık sağlıyor. Ancak bu alanda doğru seçimi yapabilmek, yalnızca fiyata bakarak değil …

Devamını gör »
smm panel sosyal medya

SMM Panel Nedir, Ne İşe Yarar?

SMM panel, sosyal medya hizmetlerini otomatikleştiren ve bu hizmetleri toptan satın alma imkanı sunan sistemlerdir. Bu paneller sayesinde Instagram, YouTube, TikTok, Twitter gibi platformlarda istenilen sosyal medya etkileşimleri (takipçi, beğeni, izlenme, yorum vb.) hızlı bir şekilde sağlanabilir. Özellikle içerik üreticileri, KOBİ’ler, e-ticaret siteleri ve sosyal medya uzmanları için büyük bir avantaj sunar. SMM Panel Nedir? Smm panel nedir sorusuna verilecek …

Devamını gör »
Being John Malkovich

Sosyal Medya Çağının Kehaneti: Being John Malkovich

Medyanın gücüne ve toplum mühendisliği yaratma konusundaki kullanımına dair sayısız akademik çalışma mevcut. Medya üzerinden geleceğin toplumunu inşa etme konuları da bilimkurgu sinemasında sık sık işleniyor. Örneğin, The Truman Show ve Er ist Wieder Da gibi filmlerde medyanın bireyleri etkileyerek toplum yönlendirmesini nasıl yaptığı anlatılıyor. Günümüzde geleneksel medyaya ek olarak sosyal medya da artık toplum mühendisliğinde kullanılıyor. Bu konuyu anlatan …

Devamını gör »
teknolojik tekillik

Teknokapitalist-Politik Tekillik #1

Tekillik (singularity), teorik fizikçilerin ve bazı fütürologların sıkça kullandığı bir kavram. Kökeni 18. yüzyılın sonlarına uzanıyor. Pierre-Simon Laplace, o dönemde yerçekimi yoğunluğuna bağlı olarak bazı dev gök cisimlerinin kendi ışıklarını yutup kararabileceği konusunda spekülasyon yapıyor ve böylece kara delik kavramını ilk kez ortaya atıyor. Ancak bu isimsiz kavram, teorik fizik alanındaki gelişmelerin hız kazanacağı 20. yüzyıla kadar unutuluyor. 1950’lerde John …

Devamını gör »
bilimkurgu kulubu discord

Bilimkurgu Kulübü Discord Sunucusu

Geniş toplulukların sesli sohbet ve çevrimiçi etkinlikler için kullandığı Discord, son dönemin en rağbet gören platformları arasında yer alıyor. “Burada gelecek var!” sloganıyla kurulduğumuz 1999 yılından beri herkese ulaşmayı ve bilimkurguya gönül vermiş büyük bir topluluğa dönüşmeyi hedeflediğimiz bu macerada, Bilimkurgu Kulübü olarak biz de Discord’daki yerimizi aldık. Özellikle oyunseverlerin ve ortak ilgi alanlarını paylaşan toplulukların yaygın olarak kullandığı Discord, …

Devamını gör »
twitter musk

Elon Musk’ın Twitter’ı Satın Alması ve Mahremiyet Kaygıları

Tesla ve birçok dev şirketin CEO’su Elon Musk’ın Twitter’ı ne kadar yoğun kullandığı hepimizin malumu. Kripto borsasından politik tespitlerine değin geniş yelpazedeki görüşlerini attığı tweetler aracılığıyla paylaşıyor. Hâliyle bu mecraya dair gelecek hedefleri olması gayet normal. Bir süre önce de bunu resmileştirdi ve sosyal medya platformunu yaklaşık 44 milyar dolar karşılığında satın aldığını duyurdu. Böylece haftalarca süren söylentilere son vermiş …

Devamını gör »

Sosyal Medyada Paylaşılan Fotoğraflardan Parmak İzi Tespiti Mümkün

Carl Stewart, üst düzey bir İngiliz marketinde bir kalıp mavi Stilton peyniri bulduğu için çok heyecanlandı. Bu zengin tatlı, kremsi peyniri avcunun içine koydu ve hemen bir fotoğrafını çekip, çoğunlukla uyuşturucu satıcıları tarafından kullanılan, şifrelenmiş bir mesajlaşma uygulamasında paylaştı. 39 yaşındaki Stewart’ın farkında olmadığı şey, o fotoğrafı paylaştığı anda, kendini polise teslim ediyor olduğuydu. Çoktan uygulamaya sızmış olan İngiliz polisi, …

Devamını gör »

Netflix, İnternetin Geleceğine Dair Bize Neler Söylüyor?

Netflix, sinemanın geleceğini değiştirmeden evvel yalnızca basit bir kiralama şirketinden ibaretti. 1997 yılında, büyük kaset kiralama şirketleri piyasanın tekelini çoktan kurmuştu, hegemonya kırılmaya da pek niyetli görünmüyordu. Ancak kurucuları Reed Hastings ve Marc Randolph’un vizyonu yıllar sonrasını görmeye mahirdi. Bu genç girişimciler, yakın çevrelerindeki olumsuz görüşlere rağmen değişimin yegane sabit değer olduğu detayını gözden kaçırmazlar. Fırsatı yakalamak için de piyasanın …

Devamını gör »

Ölüler 50 Yıl İçinde Facebook’u Ele Geçirecek!

Giderek aktif kullanıcıdan çok “anıt hesap” göreceğimiz zamanlar geliyor. Akademi dünyasının hesaplamalarına göre, Facebook‘ta ölenlerin sayısı 50 yıl içinde yaşayanları geçecek. Oxford Üniversitesi tarafından yayınlanan yeni araştırma, bu artışın mirasımız ve tarihimiz için de ciddi sonuçları olacağına işaret ediyor. Facebook kullanıcı seviyeleriyle ilgili 2018’de yapılan bir analiz, en az 1.4 milyar mevcut kullanıcının 2100 yılından önce öleceğini öngörüyor. Bu tahmine göre 2070 …

Devamını gör »

İlk Sosyal Ağ ve İnternetin Kısa Tarihçesi

1979 yılında bilimkurgu hakkındaki bir zincir e-posta bugün bildiğimiz interneti nasıl doğurdu? Bilgisayarlar iletişime geçirilerek 49 yıl önce ilk ağ kurulduğunda, modern internetin öncüsü olan bu ağ sadece bilim ile ilgiliydi. Gelişmiş Araştırma Projeleri Ajansı’nın (bugünkü DARPA’sinin öncüsü olan ARPA) beyin fırtınası sonucu ortaya çıkan ARPANET, ordu tarafından finanse edilen bilim insanlarının o zamanlar inanılmaz derecede nadir ve maliyetli bir …

Devamını gör »