Profesyonel çizer ve tasarımcıların portfolyolarını sergilediği ArtStation, hem sanat ihtiyacınızı karşılamanız hem de dizi, film, oyun gibi sektörlerdeki eğilimleri inceleyebilmeniz için harika bir platform. ArtStation’da takip etmeniz gereken bilimkurgu sanatçılarını sizin için listeledik. Max FrorerEtkileyici ama bir o kadar da sevimli bilimkurgu manzaraları ve harikulade bir renk kullanımı için sanatçıyı takip edebilirsiniz. / Profil Marcin JakubowskiPolonyalı çizer, son yılların sevilen …
Devamını gör »Galeri
Pixiv’de Takip Etmeniz Gereken Bilimkurgu Sanatçıları
Özellikle Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya ülkelerinde popüler olan Pixiv, bu coğrafyalarda DeviantArt’ın işlevini görüyor diyebiliriz. Tabii DeviantArt’ın politikalarını beğenmeyen Batılı sanatçılardan da Pixiv’i tercih edenler var. Pixiv, illüstrasyonların içerdikleri varlıklar ve konseptlere göre etiketlenmesi ve bu etiketlere göre arama yapılabilmesi ile büyük bir kullanım kolaylığı sunuyor. Etiketler arasında gezip yeni sanat eserleri keşfederek saatler harcayabilirsiniz. Zaten site her görselin …
Devamını gör »DeviantArt’ta Takip Etmeniz Gereken Bilimkurgu Sanatçıları
Amatör sanatçıların eserlerini paylaştığı bir platform olan DeviantArt, bu alandaki en popüler site olmasının yanında kendi kültürünü doğurmuş olmasıyla da öne çıkıyor. Özellikle geek kültüründen temaları ele alan eserler ve fanartlar, sitedeki içeriğin çoğunluğunu oluşturuyor. Son yıllarda yapay zekâ eserlerinin sayısı geleneksel olanları azınlıkta bıraksa da hâlâ kaliteli içeriklere erişmek mümkün. Takip etmeniz gereken bilimkurgu sanatçılarını sizin için derledik. ATArtsİlginç …
Devamını gör »Uzayda Çekilmiş İlk Selfie
Uzay yürüyüşü sırasında selfie çekmek, astronotların en keyif aldığı işlerden biri! Yukarıdaki fotoğraf, uzayda çekilmiş ilk özçekimdir (selfie). 1966 senesinde, ondan üç sene sonra Ay’a ilk defa ayak basacak insanlar arasında olan Buzz Aldrin tarafından Dünya yörüngesindeki bir uçuşta çekilmiştir. Aldrin, o anları şöyle anlatıyor: “Geminin dışında öylece duruyordum. Dünya’ya baktım. Nasıl da kıvrılıyordu… Altımızda bulutlar vardı. Acaba bir fotoğraf …
Devamını gör »Doctor Who’nun 70’lerden Yeni Set Fotoğrafları Ortaya Çıktı
Radio Times Arşivi’ndeki hazineler, Zaman Lordu’nun baş düşmanları olan Master ve Davros hakkında bize biraz daha bilgi veriyor. 60. yıl dönümünü kutlayan Radio Times, Doctor Who ile ilgili ender bulunan bir yayının 3.’sünü hayranlarla buluşturdu. Paylaşılan görseller, bizleri 50 yıl geriye götürerek yeni şeyler keşfetmemizi sağladı. Tarih 24 Mart 1973, Cumartesi. BBC One, Jon Pertwee‘nin Doktor olarak oynadığı altı bölümlük …
Devamını gör »Ay’ın Ayrıntılı Jeolojik Haritası
Ay’ın ilk kez çıkarılmış jeolojik haritasına bakıyorsunuz. Bu çalışma, uydumuzun bilinen tüm yüzey yapılarını ve peyzaj formlarını gösteriyor. Ay hakkında ayrıntılı jeolojik bilgi içeren harita ihtiyacı, Ay’a bir üs kurma çalışmaları kapsamında gerekliydi. Bu nedenle NASA, Lunar Planet ve Jeoloji Araştırmaları Merkezi (USGS)‘den bilim insanları, ortak bir çalışmayla uydumuzun bilinen tüm yüzey yapılarını ve peyzaj formlarını gösteren jeolojik haritasını oluşturmayı …
Devamını gör »Cassini’nin Bize Bıraktığı Muhteşem Bir Hatıra
Halkalarıyla birlikte Satürn’ün bu muhteşem görüntüsü, Cassini‘den bize hediye kaldı. Eğer dikkatli bakarsanız, sağdaki F-Halkası’nın hemen dışındaki küçük uydu Pandora’yı görebilirsiniz. Küçük, düzensiz şekilli uydunun çapı sadece 81 kilometre. Daha iyi görebilmemiz için parlaklığı 2 kat artırıldı. Bu fotoğraf, 12 Ağustos 2017’de Cassini tarafından çekildi. Çekim sırasında sonda, Pandora’dan yaklaşık 1,1 milyon ve Satürn’den de 935.000 kilometre uzaktaydı. Cassini, Ekim …
Devamını gör »Roland Emmerich’in İptal Edilen Vakıf’ından Konsept Çizimler
Şu sıralar Apple dizi uyarlaması ile bolca konuşulan Isaac Asimov‘un Vakıf Serisi, yıllar boyunca pek çok yapım şirketinin iştahını kabarttı. Ancak değişken karakterleri, zamansal sıçramaları, kesitli anlatıları ve uzak gelecek betimlemeleriyle hem yönetmenlerin hem de senaristlerin gözünü korkutuyor, yapım şirketlerini geri adım atmaya zorluyordu. Öyle ki, zaman içinde pek çok proje ya başlamadan iptal edildi ya da ilerleyen safhalarda işin …
Devamını gör »BIlimkurgunun En Güçlü Silahları
Bilimkurgu, gezegendeki en popüler eğlence türlerinden biri. Kitaplardan filmlere, TV dizilerinden çizgi romanlara kadar birçok medyayı içinde barındırıyor. Sanatta bilimkurgunun 1620’de Johannes Kepler’in romanı Somnium ile başladığına inanılıyor. Tabii, bilimkurgu türünün ne zaman başladığı konusunda muhtemelen bir ton tartışma olduğunun farkındayız, ancak Jon Guttman’ın Somnium’un neden ilk olduğuna dair açıklaması gayet inandırıcı: “Efsanelerin ve mitolojinin arasından, ilk kez hangi kitabın …
Devamını gör »Evreni Simüle Etmek: Modern Kozmolojinin Bize Kattıkları ve Gelecek
Evren, akıl almaz büyüklükteki bir yapıdır. Bugüne kadar bu yapının ne kadar büyük, uçsuz bucaksız ve karmaşık olduğuna dair birçok farklı açıdan yaklaşıp, birçok perspektif sunduk. Ancak buna rağmen modern kozmolojinin ve bilimin bu yapıyı modern bilgisayarları kullanarak simülasyon üzerinde yeniden yaratabiliyor olması birçoklarına şaşırtıcı gelebilecektir. Öyle ki, kozmologlar son 20 yıldır bilgisayarlı Evren modellemeleri yapabilmektedirler. Görselde, bunu başarmamızı sağlayan en meşhur …
Devamını gör »