Etiket Arşivleri: Emrecan Doğan

edgar allan poe

Sıkılmanın Doğası Üzerine | Emrecan Doğan (Kısa Öykü)

Günümüzde stres ve gerginlik galaksinin her yerinde rastlanabilen ciddi ve toplumsal sorunlar arasındadır. – Otostopçunun Galaksi Rehberi, Douglas Adams Sıkılmak, telepatik bir enerjidir. Bu bilimsel bir gerçektir ve kanıtlıdır. Sıkılmanın bir enerji türü olduğu 31. yüzyılın tuhaf Pluton kolonisine mensup bilim insanlarından Edgar Richies tarafından yazılan “Sıkılma Duygusunun Doğasına Dair Tespitler” başlıklı makalesinde uzun uzadıya anlatılır. Ancak bu makaleyi genişleterek …

Devamını gör »
mars agac

Merhum Emrecan Doğan Anısına | Emrecan Doğan (Kısa Öykü)

Başındaki krem rengi stetson tipi şapkasını düzeltti, ince dudaklarının arasına bir sigara kıstırdı ve gözlerini kısarak ufka doğru baktı. Sonra da okkalı bir tükürüğü ağzından dışarıya, Mars’ın kızıl toprağına savurdu. Buraya geleli çok olmamıştı ama ilk yerleşim grubundandı. Bu hesaba göre henüz on yıl önce falan buradaki koloniye yerleşmiş olmalıydı. Koloniye ilk gelenlerin hepsi memur ya da işçi takımıydı. Aralarında …

Devamını gör »
depresyon-kisa-oyku

İntihar Parkı | Emrecan Doğan (Kısa Öykü)

“Aslında tam karar veremedim.” Kararsızdı. Henüz 18 yaşındaydı. Çabuk karar alıp, aldığı karardan da çabuk vazgeçen bir kızdı Elif. Karşısındaki Bilinçli Ölüm cihazı da bu konuda bir soru yöneltince yanıtı yine kararsızlık olmuştu. Elif’i buna yönelten acısız bir şekilde ölme isteğiydi. Aslında ölmekten korkuyordu Elif ama bu çıkmazlara da katlanamayacağını biliyordu. Bir ay sonra Ulusal Sınav vardı ve o daha …

Devamını gör »

Köle | Emrecan Doğan (Kısa Öykü)

Gezegenin atmosferik yapısından dolayı rengi mavi görünen Güneş’in ışınları bu soğuk görünümlü rengine rağmen Mars’ın toprağını ısıtırken, Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen kolezyumlara benzer kırmızı madenden örülmüş bir yapının içerisinde binlerce insan aynı anda “Hurra!” çekiyordu. Bu anlamsız ses öbeği gibi gelen gürültülü tezahüratın tek nedeni daire şeklinde inşa edilip, ortası boş bırakılan kolezyumda bir dövüş yapılıyor oluşuydu. Sözü geçen …

Devamını gör »

Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 6. Sayısı Çıktı

Lagari Bilimkurgu, altıncı sayısıyla fanzin okurlarına tekrar merhaba dedi. Geçen aylarda, internet sitesiyle internet yayıncılığına da başlayan Lagari Bilimkurgu, açtığı yolda hız kesmeden ilerliyor. Bilimkurgu Kulübü’nde, Lagari’nin önceki sayıları hakkında yazarken, Lagari’yi Türkiye’nin yayını süren tek bilimkurgu fanzini olarak tanımlıyordum ve daha fazla bilimkurgu fanzininin ortaya çıkmasını diliyordum. Bu süreçte iyi gelişmeler yaşandı, yeni fanzinler ortaya çıktı: Heft Ahter, Golem …

Devamını gör »

Bilimkurgu ve Fantastik Arası Bir Tür: Bilimsel Fantezi

Bilimsel fantezi ya da fantastik bilimkurgu denince çoğunuzun aklına kimya laboratuvarında, asgari ücretle sabah 9’dan akşam 5’e kadar çalışan Herkül geliyor olabilir. Ama korkmayın bilimsel fantezi bu kadar saçma bir şey değil. Şu açıklama kabul edilebilir: Bilimsel Fantezi (İty. Fanta-scienza), bilimkurgu sözcüğü yerine kullanılabilir. Ancak kuramsal konuları içine alması bakımından bilimkurgunun alt türü sayılması daha doğrudur. Uzay maceraları, fantastik gerçekçilik, efsaneler/mitoloji, …

Devamını gör »
robot ve çocuk

Robot ve Çocuk | Emrecan Doğan (Kısa Öykü)

Mahkeme toplanmıştı. Asker robot ”200395” mübaşir tarafından içeriye alınarak, “9221” kodlu hakim robot beklenilmeye başlandı. Hakim robotun aslen asker robottan pek bir farkı yoktu. Görünüş ya da mekanik açısından ikisi de birbirinden farksızdı. Tek farkları oluşum aşamasında onlara yüklenilen görevler ile kodlarıydı. Aynı mekanik sistemler, aynı programlar ve aynı türden pozitronik beyine sahiptiler. Görünüşleri bile aynıydı. Tümüyle cilalı, güneş gibi …

Devamını gör »