Kıyamet sonrası (post-apokaliptik) gelecek anlatımı, bilimkurgu sinemasının en gözde konuları arasında yer alır. Bütün kıtaları kasıp kavuran bir salgın, kontrolden çıkan yapay zekanın başlattığı bir savaş ya da bir nükleer felaketten sonra mavi gezegenimiz alevler içindeki cehenneme dönüverir. İşte bu tür, insanoğlunun böyle bir dünyada verdiği ilkel hayatta kalma mücadelesini konu edinir. Kıyamet Sonrası Sineması‘nın en ünlü örneği ise George …
Devamını gör »Günlük Arşivler: 15 Haziran 2019
Tüm Kahramanlar Pelerin Giymez: Swamp Thing
Swamp Thing hiçbir zaman DC evreninin sevilen çocuklarından biri olmamıştır: Superman, Wonder Woman, The Flash gibi parlak kostümleri değil yaprakları vardır, onların aksine bataklıklarda yaşar ve bitkileri kontrol edebilir. Uzun bir aradan sonra, Swampy de kendi dizisini elde etti. Üstelik, hiç duymadığınız ve muhtemelen üye olmadığınız bir platformda, DC Universe’te (gerçi Doom Patrol gibi yapımların da buraya geçeceğini düşünürsek, DC …
Devamını gör »Mars Kolonistleri Hızlı Mutasyon Geçirebilir
Bu sıralar bilim insanlarının gündeminde, insanlığı Mars‘a götürmek var. Hatta Kızıl Gezegen’i dünyalaştırmak da sık sık telaffuz ediliyor. Örneğin, SpaceX CEO’su Elon Musk’ın hedefi 2024’e kadar Mars’a ilk insanı göndermek. NASA ise astronotları ilk önce Ay’a, sonra da Mars’a göndermeyi planlıyor. Ancak bu yolculuğun insan vücudu üzerindeki evrimsel etkilerini henüz tam olarak anlamış değiliz. Inverse ile yapılan yeni bir röportajda, …
Devamını gör »Bilimkurgu Edebiyatı Üzerine #2
Kitap okumanın faydası devamlı olarak tekrar edilen ve üzerinde tartışılan bir konu. Kitap okumanın faziletinden, okuyan insanın erdeminden ve bilgiyi aktarmanın kıymetinden durmadan dem vuruluyor. Oysaki okumak yalnızca bilginin biriktirilmesinden ya da boş zamanın giderilmesi için iştigal edilen bir eylemden ibaret değildir. Nitekim, “Hobileriniz ne diye?” sorulduğunda, “Kitap okumak,” diye cevaplamak okumayı aşağılamanın yanında, kişinin eylem ile alakalı algısının da …
Devamını gör »