Etiket Arşivleri: Reklam

bilimkurgu televizyon

Türk Televizyonlarında Bilimkurgu Temalı Reklamlar

Bilimkurgu denildiğinde akla öncelikle edebiyattaki, sinemadaki ve dizilerdeki örnekleri gelse de aslında reklamcılık alanında da bilimkurgu estetiğinin kullanımına sıklıkla rastlanıyor. Özellikle 2000’li yıllara yaklaştıkça ve sonrasında, reklamcılık sektöründe teknolojik ilerlemelere dair umut, korku ve beklentileri konu alan anlatılar çoğalıyor. Yapay zekâ, uzay yolculuğu, robotlar ve post-insan kavramları reklam stratejilerinin merkezine yerleşiyor; bu ürünleri reklâmlar aracılığıyla edinmek, bir anlamda geleceği edinmekle …

Devamını gör »

Açık Hava Reklamları İçin Dijital Tasarımın Gücü

Dijital tasarım, açık hava reklamcılığında giderek daha önemli bir rol oynamaktadır. Geleneksel billboard reklamlarının yerini almasa da, dijital tasarımlar ve ekranlar, reklamların etkisini kat kat artırmakta ve markaların daha geniş bir kitleye ulaşmasını sağlamaktadır. Teknolojinin sunduğu imkanlarla, reklamlar sadece görsel olarak değil, aynı zamanda dinamik bir şekilde de hedef kitleye ulaşmaktadır. Dijital tasarımlar sayesinde, açık hava reklamları artık sadece sabit …

Devamını gör »
Dijital Reklamcılık ile Hedef Kitlenize Doğru Zamanda ve Doğru Yerde Ulaşın!

Dijital Reklamcılık ile Hedef Kitlenize Doğru Zamanda ve Doğru Yerde Ulaşın!

Dijital reklamcılık, markaların ürün veya hizmetlerini internet üzerinden tanıtmak için kullandıkları bir pazarlama yöntemidir. Geleneksel reklamcılıktan farklı olarak, dijital reklamcılık, internetin geniş ve sürekli büyüyen kullanıcı tabanına ulaşmak için çeşitli online kanalları kullanır. Bu kanallar arasında arama motorları, sosyal medya platformları, e-posta, mobil uygulamalar ve web siteleri bulunur. Dijital reklamcılığın temel amacı, hedef kitleye doğru zamanda ve doğru yerde ulaşarak …

Devamını gör »

Gelecekte Gökyüzü Reklam Panosuna Dönüşebilir

Rus şirketi StartRocket, küp uydular kullanarak gökyüzünü devasa bir reklam panosuna dönüştürmek istediğini açıkladı. Proje lideri Vlad Sitnikov’a göre, gece gökyüzünü nesneleştirmek reklamcılıkta bir sonraki adım olabilir. Sitnikov, “Kuşkusuz ekonomi toplumun kan dolaşımı. Eğlence ve reklamcılıksa onun kalbi. Gelecekte uzayda yaşayacağız ve kültürümüzü uzaya taşıyacağız. Ne kadar çok profesyonel ve deneyimli öncümüz olursa herkes için o kadar iyi olur,” diye belirtiyor. StartRocket’e …

Devamını gör »
ruhsen dogan nar uyan fankit

Ruhşen Doğan Nar’dan Distopik Bir Macera: Uyan!

“Dıdıtdıdıtdıdıtdıdıtdıdıt… Günaydın, Hasan. Mükemmel bir gün seni bekli­yor. Bugün Çarşamba, Mayıs’ın altısı. Gece, tam tamına sekiz saat yirmi dakika uyudun. Uyku sırasında sekiz kredi kazandın. Tebrikler!  Şu anda hesabında toplam elli beş kredi var. Kazandığın kredileri ister…” ‘’Tanık olun! Okuyun! Hayal kurun! Var olun! Çünkü bilimkurgu umuttur!’’ sözleriyle fankit serisine merhaba diyen Lagari Fanzin’in serideki ilk eseri  “Uyan!“, geride bıraktığımız …

Devamını gör »

Hugo Ödüllü Bir Kısa Roman: Uzaktan Kumandalı Kız

James Tiptree, Jr.’ın Hugo ödüllü kısa romanı “Uzaktan Kumandalı Kız“, İthaki Bilimkurgu Klasikleri‘nin otuz üçüncü kitabı. Öncelikle yazarından kısaca bahsetmek istiyorum. Aslında James Tiptree, Jr. gerçek değil, sadece bir kurgudan ibaret. Bir mahlas. Yazarın gerçek ismi, Alice Bradley Sheldon. Bu gerçeği yıllarca okurlardan saklayabilmiş Sheldon. Gerçi kullandığı başka bir mahlas da varmış: Raccona Sheldon. Renkli bir yaşama sahip olmuş Sheldon. …

Devamını gör »
bilimkurgu edebiyat

Bilimkurgu Yazacaklara Tavsiyeler

Bilimkurgu sadece geleceği yazmaz, aynı zamanda “inşa eder” dedim birçok kez. Buna bütün kalbimle inanıyorum. Bilimkurgu edebiyatı olmayan bir millet gelecekte de olmayacaktır bana göre. Türk bilimkurgu edebiyatı henüz kurulmuş değil, tek tük örnekler –en iyisi de olsa- bir edebiyat oluşturmayı başaramaz. “Türk bilimkurgu edebiyatı var” diyebilmemiz için kitabevinde bir rafı olmalı veya internetten kitap satan bir sitede kendi alt …

Devamını gör »
hayali tanitim

Bilimkurgu Filmlerindeki Hayali Reklamlar

Reklamlar evreni, gerçek dünyada satılan ürünlerin tanıtıldığı ve o ürünleri kullanan karakterlerin hep mutlu olduğu bir kurgu evrendir. “Tüketiyorum, o halde varım!” sözünün etkisiyle insanlar, reklamlarda gördükleri ürünleri satın alarak gerçek dünyalarına taşır. Kişi bu yolla içinde yaşadığı gerçekliği reklamlarda izlediği sahte cennetlere dönüştürmeyi amaçlamaktadır. TV, gazete, internet vb. sayısız ortamda her gün maruz kalınan bu reklam radyasyonunun etkisiyle gerçek …

Devamını gör »