Günlük Arşivler: 9 Haziran 2018

Solo: A Star Wars Story

Solo Star Wars Story

Önceki Star Wars yapımlarına kıyasla daha az bir reklam kampanyasıyla vizyona giren Solo: A Star Wars Story, bu özelliğini çalkantılı yapım sürecine borçlu. The Lego Movie (2014) filmleri ile gişede hatırı sayılır bir başarı yakalayan ortak yönetmenler Phil Lord ve Christopher Miller, Han Solo projesinin çekim sürecinde ciddi oranda ilerlemişlerdi; fakat Lucasfilm, yapımın mizah dozunun hayli yüksek olacağını düşünerek, yönetmenlerin …

Devamını gör »

The Expanse Uzay Gemisi Teknolojisi

The Expanse, son yılların en başarılı bilimkurgu dizilerinden biri. Dünyanın her tarafında hayranları bulunan dizi, günümüzden belki birkaç yüzyıl sonra insanların Ay, Mars ve Asteroid Kuşağı’nda kolonileşmesini anlatan bir uzay operası olarak adlandırılabilir. Bu kolonileşme, dünyalar arası uzay yolculuklarını, asteroidleri yaşanabilir uzay istasyonlarına dönüştüren karmaşık mühendislik projelerini, uzay devletlerini ve uzay korsanlarını da ortaya çıkarıyor. Bu noktada, hem kitaplarda hem …

Devamını gör »

Mucit, Deha ve Zamanın Çok Ötesinde Bir Fütürist: Nikola Tesla

nikola tesla

“Bilim insanı derhal sonuç beklemez. İleri fikirlerinin hâlihazır biçimde kabul edileceğini de ümit etmez. Onun eserleri, geleceğe dikilen bir fidan gibidir. Bilim insanının amacı ileride geleceklerin temelini atmak ve onlara yol göstermektir.” Nikola Tesla yeni bir çağın kapılarını aralayan, bilimle yaratıcılık ve hayal gücünü birleştiren bir deha, pek çok kişiye göreyse zamanının ötesinde bir dâhidir. Dünyaya yüz yıl kadar erken …

Devamını gör »

Yaşayan En Güçlü Bilimkurgu Kalemlerinden: Kim Stanley Robinson

Kim Stanley Robinson, 23 Mart 1952’de ABD’nin Illinois eyaletinin Waukegan kentinde doğdu. İki yaşındayken ailesiyle birlikte bütün çocukluk ve ilk gençlik yıllarını geçireceği Kaliforniya’nın Orange County bölgesine taşındı. Burada, kilometrelerce uzanan portakal bahçeleri eşliğindeki doğal manzaranın güzelliği anılarında o kadar yer etmişti ki, eserlerindeki bazı tabiat tasvirlerinin köklerini bu çocukluk yıllarındaki izlenimlerine bağlayabiliriz. Fakat aynı zamanda yıllar içinde artan şehirleşmeyle …

Devamını gör »