2021 Yılının En Çok Merak Edilen Bilimkurgu Dizileri

2020 yılı koronavirüs salgını nedeniyle çoğu sektörde olduğu gibi, birçok dizi yapımının kesintiye uğradığı TV endüstrisi için de zor bir yıl oldu. Tüm bunlara rağmen, önümüzdeki 12 ay boyunca bazı ilgi çekici bilimkurgu dizilerini TV ve internet yayın ağlarında izleyeceğiz.

Aslında internet ve TV yayınları arasındaki rekabet izleyicilere yarayacak gibi görünüyor. Stranger Things ve The Mandalorian gibi yıldız dizilerin yeni sezonları da olacak elbette ama gelin biz ilk kez izleyici karşısına çıkacak olan 2021 bilimkurgu dizilerinin en merak edilenlerine bakalım. Salgın nedeniyle yapımların yeniden kesintiye uğrayabileceğini ve dizilerin önümüzdeki zamanlara ertelenebileceğini söylemekte fayda var.

Foundation

Isaac Asimov‘un Vakıf romanları, tüm zamanların en önemli ve etkili bilimkurgu kitaplarından kabul ediliyor ve Apple TV + ‘ın Foundation serisi nihayet bu hikayeyi ekranlara getiriyor. Apple TV +, Netflix ve Disney + gibi internet yayın firmalarına rakip olma konusunda kararlı ve Foundation dizisi firmanın muhtemelen bugüne kadarki en umut verici programı olacak.

Kadroda yer alan Emmy ödüllü Jared Harris, Hari Seldon’ ı canlandıracak. Lee Pace, Galaktik İmparator Birader Day, Laura Birn yardımcısı Demerzel ve Terrence Mann de hükümdar ailenin en büyük üyesi Birader Dusk rolünde olacak. Yapım koronavirüs salgını nedeniyle ertelenmişti, ancak Apple dizinin 2021’de yayımlanmasının beklendiğini doğruladı.

Halo

2021, sık sık ertelenen Halo dizisinin nihayet gerçeğe dönüşeceği yıl olacak gibi görünüyor. Dizi ilk olarak 2013’te duyurulmuştu, ancak Nisan 2019’a kadar Pablo Schreiber, “Master Chief” rolüne bürünemedi. Yan karakterlerin türlerinin değiştirilmesi ve oyunun hikayesinden oldukça farklı olarak Covenant tarafından yetiştirilmiş bir insan karakterin diziye yerleştirilmesi gibi bazı prodüksiyon kararları Halo hayranları arasında tartışmalara neden oldu.

Pek çok TV şovunda olduğu gibi, prodüksiyon 2020 yılında salgın nedeniyle kesintiye uğradı, dizinin altıncı bölümü çekilmişken ilk beş bölümün tekrar çekilmesi kararı alındı. Halo’nun 2021’in başlarında çıkması bekleniyor.

Pantheon

Mart 2020’de AMC kanalı, Pantheon adlı animasyon dizisi için iki sezonluk sipariş verdi. Ken Liu’nun bir dizi kısa öyküsüne dayanan Pantheon’un 1. sezonu, zorbalığa maruz kalan Maddie’ye odaklanıyor. Maddie, çevrimiçi olarak yardım aldığı ve kendisine yol gösteren gizemli kişinin ölmüş babası David olduğunu keşfediyor.

David yeni bir tür varlığın ilk temsilcisi, bilinci internette korunan bir Yüklenmiş Zeka’dır ve Maddie kısa süre sonra kendisini III. Dünya Savaşı’nı tetiklemekle tehdit eden küresel bir komplonun içinde bulur. Dizi AMC tarafından sipariş edilen ilk animasyon dizisi ve 2021 yılı içinde çıkacağı söyleniyor.

Resident Alien

Resident Alien, 27 Ocak’ta Syfy’de başlayacak bir komedi-dram dizisi. Dizide, Colorado’nun küçük bir kasabasında yaşayan ve yerel polis tarafından bir cinayeti çözmesi için yardımına başvurulan Doktor Harry Vanderspeigle rolünü Alan Tudyk canlandırıyor.

Sürpriz ise şu: Harry aslında Dünya’da saklanmaya çalışan Kaptan Hah Re adında bir uzaylı. Hah Re, topluma uyum sağlamaya çalışsa da sosyal etkileşimlerde hâlâ çok becerikli değil ve sonuç olarak bir cinayeti çözerek uyum sağlama fırsatı karşısında oldukça heyecanlı.

Tribes of Europa

Netflix’ de yayımlanacak olan Tribes of Europa, bizleri 2074 yılına, kıtanın kontrolü için yarışan rakip kabilelere bölünmüş distopik bir Avrupa’ya götürüyor.

Üç kardeş; Kiano, Liv ve Elija, tüm insan ırkının geleceği için bir tehdit olduğuna inandıkları gizemli bir küple karşılaştıklarında bir savaşın içine çekiliyorlar. Alman yapımı bu Netflix Original dizisi, aynı ülkeden çıkan Dark ve Barbarian dizileri gibi ilgi göreceğe benziyor.

The Book of Boba Fett

Aralık ayı, The Book of Boba Fett dizisinin kesinleşmesi ile Star Wars hayranları için heyecan verici geçmişti. Bu dizide Temuera Morrison, The Mandalorian 2. sezonunda zırhını geri kazanan ödül avcısı Boba Fett rolünü oynayacak ve Ming-Na Wen de müttefiki Fennec Shand olarak geri dönecek.

Hikaye şu anda net değil, ancak The Mandalorian 2. sezon finalinin bitiş jeneriği sahnelerinde gördüğümüz, Boba Fett’in Bib Fortuna’yı öldürdüğü ve Tatooine’de Jabba the Hutt’ın tahtını ele geçirdiği noktadan ilerleyeceği muhtemel. Dizide Timothy Olyphant”ın canlandırdığı, Tatooine’de yaşayan bir kanun adamı olan ve eskiden Fett’in zırhını giyen Cobb Vanth’ı da görebiliriz.

Star Trek: Prodigy

Star Trek yapımları her zamankinden daha büyük şekilde ilerliyor ve bu yapımlardaki en eğlenceli fikirlerden biri de Star Trek: Prodigy olacak gibi görünüyor. Animasyon dizisisi, terk edilmiş bir Yıldız Filosu gemisini keşfeden ve macera, anlam ve kurtuluş yolculuğunda yıldızlara doğru yola çıkan bir grup kanunsuz genci anlatacak.

Dizide bu çocuklara akıl hocalığı yapacak olan Amiral Janeway rolünde Kate Mulgrew’un geri dönmesi bekleniyor. Star Trek evreninin farklı stillerdeki TV yapımlarıyla genişlemesi, serinin hayranlarını memnun edecek mi göreceğiz.

Star Wars: The Bad Batch

Lucasfilm, 2021’de Star Wars: The Bad Batch‘ın yayımlanacağını doğruladı. Animasyon dizi, Star Wars: The Clone Wars 7. sezonunda gördüğümüz bir grup klon askerinin etrafında dönüyor. Öncül üçleme ile orijinal üçleme arasındaki dönem “Karanlık Zamanlar” olarak biliniyor ve görünüşe göre kahramanlarımız paralı askerler olmak zorunda kalacaklar.

Konusuyla dizi sanki A Takımı’nın Star Wars hali olacakmış gibi. Olayların, kahramanlarımızı Crimson Dawn adlı bir suç örgütünün yükselişine doğru çekeceği konusunda ipuçları var. Dizi Disney + ‘da yayımlanacak.

Star Wars: Visions

Başka bir Disney + Star Wars yapımı da anime türünde yayımlanacak olan Star Wars: Visions. Star Wars evrenine bir övgü olarak tanımlanan bu orijinal kısa animasyon dizisi hakkında çok az şey biliniyor.

Dizi, Star Wars’u dünyanın en iyi anime yaratıcılarının lenslerinden gösteren bir animasyon yamı niteliğinde. Star Wars evreninin klasik hikayelerini farklı sanatsal tarzlarda izleme şansı bulabiliriz.

Station Eleven

Distopik bilimkurgu günümüzde oldukça popüler ve bunun sonucu olarak birçok distopik yapım seyircilere sunuluyor. Bunlardan biri de WarnerMedia aracılığı ile ekranlara gelecek olan, Emily St. John Mandel’in yazdığı kıyamet romanı uyarlaması Station Eleven. Nabhaan Rizwan ve Philippine Velge dizinin başrollerini paylaşırken, oyuncu kadrosunda Mackenzie Davis, Himesh Patel ve David Wilmot gibi isimler de yer alıyor.

Yapım bu yılın en çok dikkat çeken bilimkurgu TV dizilerinden biri olabilir, çünkü Mandel’in romanının konusu bizler için çok güncel: İnsan nüfusunun küresel bir pandemi tarafından yok edildiği bir dünya.

WandaVision

WandaVision, Marvel karakterleri Wanda Maximoff / Scarlet Witch ve Vision u ekranlara getirecek olan bir Disney + dizisi. Dizi Marvel sinematik evreni ile bağlantılı olacak ve Avengers: Endgame (2019) filminin sonrasında geçecek.

WandaVision’ın yapımcılığını Marvel Stüdyoları üstlenirken, Jac Schaeffer başyazar ve Matt Shakman ise yönetmen koltuğunda. Elizabeth Olsen ve Paul Bettany, film serisindeki Wanda Maximoff ve Vision rollerini yeniden canlandırıyor. Teyonah Parris, Kat Dennings, Randall Park ve Kathryn Hahn da diğer rollerde olacak.

The Nevers

The Nevers, Viktorya döneminde geçen ve bir grup süper güçlü kadını konu edinen bir bilimkurgu dizisi. Joss Whedon (Buffy The Vampire Slayer, Firefly) dizinin yaratıcısı ancak biraz ara vermek için prodüksiyon kısmına geçti.

Oyuncular arasında Laura Donnelly, Olivia Williams, James Norton, Tom Riley, Ann Skelly ve Nick Frost yer alıyor. Whedon dışında, Doug Petrie ve Jane Espenson da diğer Buffy / Angel döneminden oyuncular olarak dizide rol alıyor. Dizinin yaz aylarında HBO platformunda yayınlanması planlanıyor.

Loki

Avengers: Endgame filminde Loki’nin tesseract ile ortadan kaybolması seyircilerde merak uyandırmıştı. “Loki nereye kayboldu?” sorusunun cevabını bu dizide bulacağız.

Tom Hiddleston’ın düzenbaz tanrı Loki’yi canlandırdığı dizi, Disney + platformu için çekilecek olan birçok Marvel dizisinden biri olacak. Dizinin Mayıs 2021 civarında yayımlanması bekleniyor.

Superman & Lois

The Daily Planet’te gazetecilik yapan, ailelerini büyütmek ve tabii ki dünyayı kurtarmak için çalışan ikili; Tyler Hoechlin’in canlandırdığı Superman ve Elizabeth Tulloch’un canlandırdığı Lois Lane yeni bir diziyle ekranlarda olacak.

Arrow ile aynı evrende geçen bu dizi, Superman’in her daim popüler bir kahraman oluşunun etkisini ekranlara ne kadar taşıyacak göreceğiz.

Y: The Last Man

Ülkemizde Y: Son Adam adıyla yayımlanan eser, modern çağın en çok beğenilen grafik romanlarından biri. Yıllardır dizisinin çekileceği söylentileri vardı. Dizi beş yıldır geliştirme aşamasından öteye gidememişti, ancak sonunda proje gerçekleşecek gibi.

Brian K. Vaughan ve Pia Guerra’nın ödüllü çizgi romanına dayanan ve Hulu platformunda yayımlanacak olan dizi, bir adam ve evcil erkek maymunu hariç erkeklerin neredeyse tamamen yok olduğu bir kıyamet sonrası dünyada geçiyor ve insanlığı yeniden inşa etmeye çalışanların maceralarına odaklanıyor.. Umarız dizisi de grafik halinin kalitesine yaraşır bir yapım olur.

Cowboy Bebop

Tarihteki en beğenilen bilimkurgu animelerinden biri olan Cowboy Bebop, Netflix bünyesinde büyük bütçeli, canlı aksiyon dizisine kavuşuyor.

John Cho, Mustafa Shakir, Daniella Pineda ve Alex Hassell rol alacağı dizinin heyecan verici bir özelliği de, orijinal anime dizisinin yönetmeni Shinichirō Watanabe de danışman olarak ekipte yer açıyor oluşu. Dizinin 2021’in ikinci yarısında yayımlanması planlanıyor.

Green Lantern

Ülkemizde Yeşil Fener adıyla bilinen DC karakteri Green Lantern de bu yıl izleyeceğimiz süper kahraman dizilerinden biri.

Dizi, HBO Max platformunda olacak ve Guy Gardner, Jessica Cruz, Simon Baz ve Alan Scott (İlk Yeşil Fener) dahil olmak üzere çok sayıda Fenerin maceralarını ve Green Lantern saflarına katılan yeni kahramanları anlatacak.

Pacific Rim: The Black

Pacific Rim: The Black bir diğer Netflix yapımı animasyon.

Pacific Rim filmlerinin canlı hikayesini genişletecek olan bu animasyon dizide, genç bir çocuk ve küçük kız kardeşinin, Jaeger olarak bilinen devasa robotu kullanarak ebeveynini arayışlarını izleyeceğiz.

Hazırlayan: Gökhan Karagül

Yararlanılan Kaynaklar:

Yazar: Konuk Yazar

Bu içerik bir konuk yazar tarafından üretilmiştir. Siz de sitemizin konuk yazarlarından biri olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, kaleme aldığınız bilimkurgu temalı makale ve öykülerinizi bilimkurgukulubu@gmail.com adresine göndermek. Editör onayından geçen yazılarınız burada yayımlanıp binlerce okurun beğenisine sunulacaktır. Gelin bu arşivi birlikte büyütelim...

İlginizi Çekebilir

bilimkurgu uzayli yaratik ahtapot

Erken Dönem Bilimkurgusunun Garip Uzaylıları

İnsanlığın uzaylılar hakkındaki fikirleri bin yıllar boyunca evrim geçirdi, ancak televizyon çağından önce bu fikirler …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et