Etiket Arşivleri: Uzay Tacirleri

Tekrar Basılması Gereken Bilimkurgu Kitapları #4

Tekrar Basilmasi Gereken 12 Bilimkurgu Kitabi

Kimileri yalnızca bir kez, kimileri ise farklı yayınevlerinden pek çok kez basıldı fakat hepsinin ortak noktası şu anda ulaşılamıyor olmaları. Evet, konu nadir bilimkurgu kitapları. Daha önce üç yazı ile tekrar basılması gereken bilimkurgu kitaplarını sıralamıştık. Yazı dizimizin önceki bölümlerinde toplamda 34 kitaptan bahsetmiştik. Aradan geçen 2.5 yıllık zaman diliminde bu kitapların 12’sinin yeniden yayımlandığına şahit olduk. Umuyoruz ki ilerleyen …

Devamını gör »

Dev Reklam Şirketlerinin Kontrolündeki Dünya: Uzay Tacirleri

“Sanırım burada öğrendiğim şey, reklamların bilinçaltına biz meslektekilerin bile düşündüğünden daha kuvvetle etki yaptığıydı. Reklamcılıktan sürekli ‘şu boktan şey’ diye bahsedildiğini duyduğumda şok olmuştum. İlk başta şaşırmış ama reklamların insanların beynine işleyip yine de işe yaradığını görünce zevklenmiştim.” -Mitchell Courtenay. 1919’da doğan Frederik Pohl, bilimkurgu dünyasının unutulmaz isimlerinden biridir. Roman ve öykülerinin yanı sıra dergici geçmişi de bulunan Pohl, belirli …

Devamını gör »

Genç Yaşta Yiten Yetenek: Cyril M. Kornbluth

ABD’li yazar Cyril M. Kornbluth’ın ismindeki “M” kısaltması, eşi Mary Kornbluth‘un kendisiyle yaptığı işbirliğini temsil eder. The Futurians hayran topluluğunun bir üyesi olarak, 1940-42 yılları arasında arkadaşları Donald A Wollheim ve Frederik Pohl‘un editörlüğünü üstlendiği dergilerde oldukça üretkendi. İlk bilimkurgu eseri Stepsons of Mars’ı Harry Dockweiler (Dirk Wylie) ve Richard Wilson ile birlikte Ivar Towers mahlasını kullanarak 1940 Nisan’ında Astonishing …

Devamını gör »

Metis Bilimkurgu Serisi

metis-bilimkurgu

“İyi bilimkurgu, iyi edebiyattır…” Tarihte kimi yayınevleri tekil çabalar sergilese de, ne yazık ki Türkiye bilimkurgu edebiyatı açısından asla cennet bir ülke olmadı. Yerli üretim kıtlığı bir yana, dilimize çevrilen eserlerin sayısı da hep yetersiz düzeylerde seyretti. Günümüzde, bu makus manzaranın yavaş yavaş değişmesiyle beraber kitap raflarının da zenginleşmeye başladığını söyleyebiliriz. Ancak gelinen bu nokta bile, biz bilimkurguseverler için tatmin …

Devamını gör »

Bir Bilimkurgu Ustası: Frederik Pohl

frederik-pohl

Amerikalı bilimkurgu yazarı Frederik Pohl‘ün kariyeri, yetmiş beş yıldan fazla bir süreyi kapsıyordu. 1959’dan 1969 yılına kadar editörlüğünü üstlendiği Galaxy and If adlı dergi, üç kez Yılın En İyi Dergisi alanında Hugo Ödülü‘ne layık görüldü. Pohl, yazar olarak Hugo, Nebula, Locus, John W. Campbell ve Amerikan Ulusal Kitap Ödülü dâhil birçok ödül kazandı. Amerikalı Bilimkurgu ve Fantezi Yazarları Derneği tarafından 12th Damon Knight …

Devamını gör »