Etiket Arşivleri: Transformers

Hugo-Weaving-Smith-The-Matrix

Büyük Projelerin Oyuncusu: Hugo Weaving

Hugo Weaving, 4 Nisan 1960 tarihinde Nijerya’da dünyaya geldi. Annesi İngilizce öğretmeni, babası ise sismologdu. Avustralya kökenli Weaving, babasının işi dolayısıyla sıklıkla ülke değiştirdi. Güney Afrika Cumhuriyeti ve İngiltere’de geçen çocukluğunun ardından ailesiyle birlikte Avustralya’ya döndü. İngiltere’deyken geçirdiği birkaç krizi takiben kendisine epilepsi tanısı kondu ve sık seyahat etmemesi konusunda uyarıldı. Bunun üzerine babası, maaşı daha düşük olmasına rağmen masa …

Devamını gör »
The-Transformers-Rise-of-the-Beasts

Transformers: Rise of the Beasts

2017 yılında çıkan Transformers: The Last Knight (Son Şövalye)‘tan sonra seri, tam altı yıl sonra beyaz perdeye geri döndü. Yeni filmin yolda olduğunu duyan Transformers hayranları bekleyişini sürdürürken, yönetmen koltuğunun el değiştirmesiyle heyecanları iyice körüklenmişti. Ayrıca bu değişiklik, serinin gideceği yolu da çizecekti. Transformers efsanesi, çıkan son iki filmi de hesaba kattığımızda (Bumblebee filmi hariç) rezil mi yoksa vezir mi …

Devamını gör »
Michael Bay

O Kadar da Kötü Değil: Michael Bay

Sinema üzerine tartışma dönen hemen her ortamda -ki bu bir YouTube videosunun yorum kısmı veya bir sinema sitesinin tartışma bölümü olabilir- ne zaman birisi sanat sinemasını ya da örneğin Stanley Kubrick filmlerini sevmediğini söylese ona verilen yanıt hep aynıdır: Sen git, Michael Bay filmlerini izle! Evet, Michael Bay… Kendisinin sineması çoğunlukla düşük perde sinema zevkiyle eşdeğer görülmüştür. Peki gerçekten de …

Devamını gör »
yuksek-hasilat-son-10-yil-bilimkurgu

Son 10 Yılın En Çok Kazandıran 10 Bilimkurgu Filmi

2010’lu yılların başlarından bu yana bilimkurgu filmleri heyecan verici başarılara ulaşıyor, bunda yeni Star Wars ve Jurassic Park filmlerinin de katkısı büyük. Bu filmler, bilimkurgunun hâlâ büyük bir kitleye hitap ettiğini kanıtladı. Giderek teknolojiden ayrılamaz hâle gelen gündelik yaşamlarımız düşünülürse, bilimkurgu filmlerine olan ilgi hiç de şaşırtıcı sayılmaz aslında. Hâl böyle olunca, biz de geçtiğimiz on yılın en başarılı olmuş …

Devamını gör »

Bilimkurgunun Unutulmaz Dünyaları

Bilimkurgu, robotların insan hayatında yer aldığı, uzaylıların olduğu, zaman yolculuğunun gerçekleştiği, insanların klonlandığı ve daha akla gelmeyecek türlü türlü teknolojinin varlığıyla bugüne dek ilgi odağı olmuştur. Tüm bunların yanında kurgusal gezegenler de bilimkurgu filmlerinde ve kitaplarında çok önemli bir yere sahiptir. Yazarların Dünya’dan esinlenerek kurguladığı gezegenler de gelecek uzay yolculukları ve yeni keşifler için birer fener olma özelliği taşımaktadır. İklimleriyle, …

Devamını gör »
transformers

Transformers Evreninin En Güçlü Karakterleri

1980’li yıllarda Japon oyuncak serileri Microman ve Diaclone ile hayat bulup sonrasında Amerika tarafından bir anlamda klonlanan Transformers serisi, otuz yıldan fazla bir süredir hayranlarıyla birlikte . Yeniden tasarlanmış Japon oyuncaklarını pazarlamanın bir yolu olarak başlayan yapımın bu kadar uzun süre dayandığına inanmak zor, ama ne de olsa konumuz Transformers. Bu zaman dilimi boyunca çizgi yapımlar, yakın zamanda seyrettiğimiz Transformers …

Devamını gör »

James Cameron’dan Bilimkurgunun Öyküsü

“James Cameron’dan Bilimkurgunun Öyküsü” (James Cameron’s Story of Science Fiction), AMC TV‘nin “AMC Vizyonerleri” adlı program serisi kapsamında yayımlandı. The Terminator, Avatar gibi birçok klasikleşmiş bilimkurgu filminin yönetmeni Cameron, program boyunca bulabildiği herkesle konuşuyor ve fikir alışverişinde bulunuyor; türün geçmişini, bugününü ve geleceğini masaya yatırıyor. Cameron’un birçok filmi bilimkurgu kategorisinde sınıflandırılıyor ve bu da kuşkusuz yönetmeni tür üzerinde söz sahibi …

Devamını gör »
gaia

Bilimkurgunun Yaşayan Gezegenleri

Özellikle keşif odaklı hikayeleri işleyen bilimkurgu eserlerinde karşılaştığımız yaşayan gezegenler, aşina olmadığımız bir unsur olarak hikayeye girip ilgimizi canlı tutar. Avatar’ın Pandora’sını, Vakıf’ın Gaia’sını ya da Solaris’i göz önüne alacak olursak, bu gezegenlerin dahil oldukları eserlere cazibe kattığını görürüz. Bilimkurgunun alametifarikalarından olan yadırgatıcılık, yaşayan gezegen betimlemeleriyle zirve noktasına ulaşır. Doğa anayı keşfettikçe duyduğumuz hayranlığın bir benzerini , bilimkurgunun bu yaşayan …

Devamını gör »
alpha-cenaturi

Alpha Centauri: Bilimkurgunun Yıldız Sistemi

Proxima Centauri‘nin yaşama elverişli yörünge bölgesinde Dünya büyüklüğünde bir gezegenin bulunduğuna dair haberler, Dünyalıların dikkatini yeniden bu en yakın yıldıza çevirdi. Alpha Centauri Sistemi, Dünya’dan 4 ışık yılı uzaklıkta. Kozmik ölçekte düşünürsek bu mesafe, Alpha Centauri’yi bizim arka bahçemiz yapıyor. Tabii bu durum yıldız sisteminin bizden 25 trilyon mil ötede yer aldığı gerçeğini değiştirmiyor. Proxima etrafındaki ötegezegeni tespit edebilmemiz ise …

Devamını gör »
Linkin Park

Linkin Park ve Bilimkurgu

Linkin Park, ilkin 1996’da California’da faaliyetlerine başlamış ve Ekim 2000’de piyasaya çıkmış ilk albümleri Hybrid Theory ile deprem etkisi yaratmış bir nu metal/rapcore grubudur. 2004’de piyasaya çıkan ikinci albümleri grubun ününü perçinlemiş ve grup 2 kez Grammy ödülü kazanıp toplamda 66 milyondan fazla albüm satışına imza atarak, tüm zamanların en bilinen grupları arasına girmeyi başarmıştır. Linkin Park aslen 1996’da 3 lise arkadaşı Mike …

Devamını gör »