Etiket Arşivleri: Surrogates

insan-makine romantizmini ele alan 10 film

İnsan-Makine Romantizmini Ele Alan 10 Film

Robotlar, bilgisayarlar ve bunlarla ilgili her şey insanlığın radarında. Ürettiğimiz içeriklere baktığımızda, onlarla savaşmıyorsak sevişmeye çalışıyoruz ya da mümkünse ikisini de aynı anda yapmak en makbulü. Bu cümle biraz insanlığın özeti gibi oldu sanki! Hazırsanız teknoloji ve insan arasındaki inişli çıkışlı ilişkileri ele alan o 10 filmi anlatmaya başlıyoruz. Westworld (1974) Westworld, robotların bize neler yapabileceğini gösteren kült bir film. …

Devamını gör »
Bruce Willis bilimkurgu filmleri

Bruce Willis’li 13 Bilimkurgu Filmi

Ailesinin yaptığı bir açıklamayla, Bruce Willis‘e konuşma, anlama ve ifade etme yeteneğinin kaybına yol açan afazi teşhisi konduğunu öğrendik. Bunun üzerine deneyimli yıldızın oyunculuk kariyerine ara verdiği duyuruldu. Ünlü oyuncu her ne kadar aksiyon-macera serisi “Die Hard“daki John McClane rolü ile tanınsa da, birçok bilimkurgu filminde de yer aldı. İlk olarak Terry Gilliam’ın yönettiği ve başrolünü Brad Pitt’le paylaştığı Twelve …

Devamını gör »

Suretlerin Ardındaki Yaşam: Surrogates

Surrogates, Türkçeye Suretler adıyla çevrilen, yönetmenliğini Jonathan Mostow’un yaptığı, başrollerini ise Bruce Willis, Radha Mitchell ve Rosamund Pike’ın paylaştığı 2009 yapımı bir aksiyon-bilimkurgu filmi. Yakın bir geleceği konu alan filmin temel hareket noktası da toplumsal yaşam ve insanın sosyal kişiliği üzerine getirdiği eleştirel bakış. İnsanların robotik bedenleri uzaktan yöneterek yaşadıkları bu gelecekte, sosyal ilişkiler de suretlere göre şekillenmiştir. Evlerde bulunan …

Devamını gör »
seksi-robot

Şişme Kadınlardan Seks Robotlarına

Küçükken elime ne geçerse okumaya meraklıydım. Babamın “Erkekçe” dergilerinin birinde, eski zaman gemicilerinin seks ihtiyaçlarını nasıl giderdiğine ilişkin ilginç bir yazı vardı. Okyanuslarda aylar boyu bir gemiye tıkılan erkekler ne yapıyordu? O zamanlar uğursuzluk getirdiği batıl inancıyla gemilere kadın da alınmıyordu. (Tabii esir ve köle değilse…) Bu yöntemlerden biri fıçıydı. Tayfalar sırayla, delikli fıçıya giriyor ve ihtiyacı olanları mutlu sona ulaştırıyordu. …

Devamını gör »
robotik-protez

Robotik Protez Teknolojisinin Bugünü ve Yarını

Belden aşağısı felçli Juliano Pinto (29), beyin dalgalarıyla kontrol ettiği dış iskelet yardımıyla, 2014 Dünya Kupası’nın başlangıç vuruşunu yapmayı başardı. Omurilik hasarından dolayı bacaklarını uyaran sinirleri kontrol edemeyen Pinto, normalde yürüyemiyor ve ayakta duramıyordu. Pinto’nun beyninde herhangi bir sorun olmamasına rağmen, beyninden çıkan sinyaller sinir hasarından dolayı bacaklarına ulaşamıyor ve onu paraplejiye (belden aşağısının felçli olma durumu) mahkûm kılıyordu. Pinto’nun kafasına yerleştirilen EEG …

Devamını gör »