Etiket Arşivleri: Sony

Detroit Become Human kapak

Detroit: Become Human

2018 yılında Sony tarafından piyasaya sürülen ve Quantic Dream firması tarafından geliştirilen Detroit: Become Human, 2038 gibi yakın bir gelecekte geçiyor. Bu yakın gelecekteki emek gücünün çoğu, CyberLife adlı şirketin ürettiği androidlerce sağlanıyor. Androidlerin durumu, ABD’nin geçmişinde ırkçı ayrımcılığa maruz kalan siyahilere, günümüzde mültecilerin ekonomide ucuz iş gücü olarak kullanılması sonucu artan işsizliğin hedefi hâline gelmesine ve yabancı düşmanlığına göndermelerle …

Devamını gör »
venom-let-there-be-carnage

Venom: Let There Be Carnage

Marvel çizgi romanlarından uyarlanan filmler son dönemde oldukça revaçta. Bilhassa MCU (Marvel Cinematic Universe) çatısı altındaki yapımlar gişe canavarı hâlini almış vaziyetteler. Bu da kendine has bir sinemacılık anlayışını ortaya çıkardı. Yani aynı evrende geçen seri filmlerden bahsediyoruz. En bilindik örneği Godzilla, King Kong ve Mothra gibi devasa canavarların yer aldığı kaiju evreni. Bu ve benzeri evrenlerin bir anda çoğalması …

Devamını gör »

Sony Yeni Fikirler İçin Bilimkurguya Yöneliyor

Kaliteli yemeklerden gelen sentezlenmiş kokuların tadını çıkarmanızı sağlayan bir maske hakkında ne düşünürdünüz? Peki ya iklim değişikliği ve yükselen deniz seviyeleri yüzünden yerinden edilen insanlar için bir yüzen eve ne dersiniz? Bunlar, Sony Group Corp.‘un hayal ettiği fikirler arasında yer alıyor ve tümü de bilimkurgu yazarları ile şirket içi genç tasarımcılar arasındaki işbirliğiyle oluşturulan hikayelere dayanıyor. Bir yazarın cüretkâr hayal …

Devamını gör »

Yeni Nesil Konsollar

Yakın zaman önce duyurulan Xbox Series X’ten sonra, PlayStation 5’in tanıtımı da internet üzerinden yapıldı. Yeni Xbox’ın daha çok teknik özelliklerine ağırlık verilirken, rakibi ise konsola özgü yeni nesil oyunlarını göstermeyi tercih etti. Her iki donanım da dahili depolama ünitesi olarak SSD (Solid State Drive) kullanıyor; yüksek hızlı SSD’ler sayesinde oyunlarda yükleme süreleri en aza indirgenmiş olacak. Dolayısıyla açık dünya türündeki …

Devamını gör »

Mobil Oyunculuğun Geleceği

Akıllı telefonların hayatımıza girdiği ilk dönemlerde oyun uygulamaları, görsel anlamda emekleme sürecindeydi. 1994’te IBM’in ürettiği Simon Personal Communicator ismindeki mobil cihazı, mini bir bilgisayar olma hedefiyle üretilmişti. İlerleyen süreçte farklı üreticilerin de (Nokia, BlackBerry) donanım olarak iddialı modelleriyle iletişim pazarında yer almaları, “akıllı telefon” kavramının  iyice yerleşmesine vesile oldu. 2007’de Apple’ın tanıtımını yaptığı IOS işletim sitemini kullanan, dokunmatik ekranlı ve …

Devamını gör »

Alternatif Retro Konsollar

Microsoft ve Sony, önceki yıl duyurdukları yeni oyun konsollarının lansmanını bu sene yapmaya hazırlanıyor. Yakın bir tarihte tanıtımları yapılacak dokuzuncu nesil konsolların, bulut oyunculuğunu ikinci planda bırakacağı gözlemleniyor. Playstation Now ve xCloud bulut servisleri, kullanıcılara alternatif bir hizmet olarak sunulacak. Dolayısıyla iki rakip firma, yeni nesilde fiziki medyadan (Bluray) vazgeçmeye pek de niyetli değil. Nintendo cephesinde ise henüz yeni bir donanım …

Devamını gör »

Dünden Bugüne El Konsolları

Nintendo, 1989 yılında konsollara karşı alternatif olacak ürünü Game Boy’u ilk kez görücüye çıkardığında yepyeni bir sektörün doğmasına sebebiyet vermişti. 1985’te Rus bilgisayar mühendisi Aleksey Pajitnov tarafından programlanan Tetris oyunu, dünyayı kasıp kavurmaktaydı. Game Boy’un, kutulu ürün olarak beraberinde Tetris ile satışa çıkması büyük bir pazarlamacılık başarısıydı. Çünkü düşen blokları boşluk olmadan, yatay olarak dizmeye çalıştığımız oyun, bir el konsolu için …

Devamını gör »
konsol savaşları

Konsol Savaşları

2005 yılında, yedinci nesil oyun konsollarının piyasaya sunulmasıyla oyunseverler için yeni bir dönem başladı. Xbox 360 ve Playstation 3 konsolları, donanım özellikleri olarak PC’ye oldukça yaklaşmıştı ve iki konsolun gücü de aşağı yukarı aynıydı. Nintendo’nun o dönem çıkan Wii ismindeki konsolu, daha mütevazı bir donanıma sahipti; çünkü farklı oyuncu kitlesi ve kendine özgü oyunlarıyla Nintendo, yüksek bir donanıma ihtiyaç duymuyordu. …

Devamını gör »