Etiket Arşivleri: Phobos

Çığır Açan Bir Oyun Klasiği: Doom

doom oyun

Birinci kişi bakış açısından oynanan nişancı oyunu türündeki Doom, Aralık 1993 yılında çıkış yaptığında bilgisayar oyunlarında grafik ve ağ teknolojilerinden oynanış biçimlerine, anlatım tekniklerinden video oyunlarına bakış açısına kadar birçok alanda devrim yarattı. Doom’un yapımcıları, artık ikisi de birer efsane mertebesine erişmiş olan John Romero ve John Carmack liderliğinde toplanmış, Teksas merkezli Softdisk dergisinin çalışanlarıydı. Dergi ve ekibin amacı aylık …

Devamını gör »

Dünyalaştırma #3: Mars’ta Yaşam

city-on-mars-main

Mars… Günümüzde insanlığın bir sonraki yuvası, gelecekteki evi, yaşamın potansiyel yeni adresi olarak adlandırılıyor. Adını özünde Yunan Savaş Tanrısı olan Ares’in Roma varyasyonu Mars’tan alan komşu gezegenimizin 1877 yılında Amerikalı Astronom Asaph Hall tarafından keşfedilen 2 adet minik uydusu da bulunmaktadır: Phobos ve Deimos. Bu isimler de yine Yunan mitolojisinden gelmektedir. Ares ve Afrodit’in çocukları olan bu ikiliden Phobos korkuyu, …

Devamını gör »

Beşi Bir Yerde: Yüksek Doz Gelecek

Yüksek Doz Gelecek

2017’nin Ocak ayında Altın Kitaplar etiketiyle piyasaya çıkan Yüksek Doz Gelecek, daha önce yerli yazınımızda pek fazla örneğini görmediğimiz bir çalışma. İçinde beş farklı yazardan beş kısa roman (novella) barındıran kitap, hayal gücünün başka başka diyarlarına yelken açmak isteyenler için tadına doyum olmaz bir ziyafet vaat ediyor. Zaten kısa romanların en güzel tarafı, okurunu içine çekecek kadar bonkör, tadını damakta …

Devamını gör »

Yüksek Doz Gelecek Yükleniyor…

Yüksek Doz Gelecek

2017 yılı yerli bilimkurgu adına güzel bir haberle başlıyor: “Yüksek Doz Gelecek”. Beş yazardan beş bilimkurgu kısa romanı içeren bu kitap, ülkemizde ve Dünya’da örneği az görülen bir formatta karşımıza çıkıyor. “Gelecek dünden daha yakın, şimdiden daha gerçek” üst başlığı kitabın amacını en iyi biçimde özetliyor. Zira Türk insanına geleceğin artık her zamankinden yakın olduğunu ve bu gelecekte var olabilmek …

Devamını gör »

Mars Kanallarının Bilimsel Tarihi

Edgar Rice Burroughs, Mars hakkında yazmaya karar vermişti. Fakat amacı fantezi türünden ziyade konuyu bilimsel açıdan ele almaktı. Teleskoplar, Ay’ı inceleyebiliyordu; fakat bulutu ve suyu olmayan kraterlerle dolu ölü bir dünyadan başka hiçbir şey gösteremiyordu. Venüs bulutlarla kaplıydı. Merkür gözlem yapmak için güneşe çok yakındı, gaz bulutundan oluşan gezegenlerse fazla uzaktı. Peki ya Mars? Mars her zaman araştırmacıların ilgisini çeken bir dünyaydı. …

Devamını gör »