Etiket Arşivleri: Lagari

Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 7. Sayısı Çıktı

lagari bilimkurgu fanzini sayi 7

Yayın hayatına 2018 yılında başlayan Lagari Bilimkurgu Fanzin, yoluna emin adımlarla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 7. sayısı ile tekrar vitrine çıkan fanzin, yine dopdolu bir içerikle bizleri selamlıyor. Her sayıda olduğu gibi yine bu sayıda da tanıdık birçok yazar bizlere eşlik ediyor ve kalemlerinin bitmek tükenmek bilmeyen mürekkebiyle hayal defterimizin boş sayfalarını doldurmaya koyuluyor. “Bilimkurgu umuttur” parolasıyla yola çıkan fanzinin …

Devamını gör »

Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 6. Sayısı Çıktı

Lagari Bilimkurgu, altıncı sayısıyla fanzin okurlarına tekrar merhaba dedi. Geçen aylarda, internet sitesiyle internet yayıncılığına da başlayan Lagari Bilimkurgu, açtığı yolda hız kesmeden ilerliyor. Bilimkurgu Kulübü’nde, Lagari’nin önceki sayıları hakkında yazarken, Lagari’yi Türkiye’nin yayını süren tek bilimkurgu fanzini olarak tanımlıyordum ve daha fazla bilimkurgu fanzininin ortaya çıkmasını diliyordum. Bu süreçte iyi gelişmeler yaşandı, yeni fanzinler ortaya çıktı: Heft Ahter, Golem …

Devamını gör »

Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 5. Sayısı Çıktı

2018 yılında yayın hayatına başlayan Lagari Bilimkurgu Fanzini yoluna emin adımlarla devam ediyor. Mehmet Fatih Balkı‘nın başını çektiği fanzinin 5. sayısı geçtiğimiz günlerde yayımlandı. İlk 4 sayıda gördüğümüz yazar çeşitliliği bu sayıda da sürüyor. Serkan Üstündağ, Ruhşen Doğan Nar, Murat Yıldırım ve Gökçe Mehmet Ay‘ın oluşturduğu kemik kadroya bu sayıda Gizem Geçgil, Efsun Etlioğlu, Aşkın Güngör ve Ali Okan Pandar …

Devamını gör »

Lagari Bilimkurgu Fanzin’de Yayımlanan Bilimkurgu Kulübü Röportajı

lagari

Soruları Hazırlayan: Mehmet Fatih Balkı (Lagari Bilimkurgu Fanzin) Cevaplayan: İsmail Yamanol (Bilimkurgu Kulübü) Tarih: 5 Mayıs 2019 KONULAR İsmail Yamanol Kimdir, Bilimkurguyla Nasıl Tanıştı? Bilimkurgu Kulübü’nün Ortaya Çıkış Hikâyesi Kulübün Projeleri Ekonomik Sorunların Bilimkurgu Edebiyatına Etkisi Türk Bilimkurgu Edebiyatı Türk Bilimkurgu Dergiciliğinin Durumu Fanzinlere Dair Bilimkurgu Hayranları Kulübe Nasıl Ulaşabilir? Kitap ve Film Önerileri *** Merhabalar, ben Mehmet Fatih. Merhabalar, …

Devamını gör »

Lagari Bilimkurgu Fankiti: Selly’nin Gözyaşları

Lagari Bilimkurgu, dördüncü fankiti olan “Selly’nin Gözyaşları” ile seriye kaldığı yerden devam ediyor. Bu sefer, Fanzin Apartmanı yürütücüsü Efe Elmastaş‘ın bilimkurgu eserini okurlarla buluşturuyor. Lagari, yavaş yavaş çıkardığı fanzin ve fankitlerle kendi külliyatını oluşturmaya başladı. Şimdiden, dört fanzin ve dört fankitle sekiz bilimkurgu ürünü ortaya koydu. Hiçbir maddi kaygı taşımadan, ücretsiz bir şekilde ürünleri okurlarla buluşturan ve sadece edebiyatı önemseyen …

Devamını gör »

Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 4. Sayısı Çıktı

Geçen sene, bilimkurgu okurlarına ilk kez merhaba diyen Lagari, dördüncü sayısıyla tekrar karşımızda. Mehmet Fatih Balkı‘nın büyük emekleriyle ortaya çıkan Lagari, bilimkurgu edebiyatımız için yeni kapılar açmayı ve yeni olanaklar yaratmayı da ihmal etmiyor: Fanzin dışında üç bilimkurgu fankiti çıkararak, yoluna devam ediyor. Dördüncü sayıda, ilk olarak okurları Cem Özkeser‘in hazırladığı siyah ağırlıklı bir kapak karşılıyor. Arka kapaktaki siyah fon …

Devamını gör »

İmgesel Bir Distopya: Kırılgan Şarkı

Geçtiğimiz aylarda yayın hayatına merhaba diyen Lagari Bilimkurgu Fanzini, yerli bilimkurgu edebiyatına katkıda bulunmak isteyen yazarların eserlerini okurlarla buluşturmaya son sürat devam ediyor. 3. sayısı ile dolu dolu bir içerik sunan Lagari, ek olarak Fankit serisinin 2. eserini de okurların beğenisine sundu. Ruhşen Doğan Nar’ın ‘’Uyan!‘’ adlı distopik öyküsüyle açılışı yapan serinin ikinci eseri yine kulübümüzün yazarlarından Tuğrul Sultanzade’nin Kırılgan …

Devamını gör »

Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 3. Sayısı Çıktı

Mehmet Fatih Balkı‘nın çıkardığı Lagari Bilimkurgu Fanzini, ülkemizin tek bilimkurgu fanzini olma özelliğini koruyarak yoluna sağlam adımlarla devam ediyor. Önümüzdeki süreçte bilimkurgu alanında daha fazla fanzin görebilmeyi ümit ediyorum. Tatlı tatlı yarışmanın, hem yerli bilimkurgu yazarları hem de okurları için faydalı bir rekabet olacağını düşünüyorum. Türkiye’de bilimkurgu alanında ürün veren, çalışmalar yapan ve elini taşın altına koyan herkes, birer ikişer …

Devamını gör »

Ruhşen Doğan Nar’dan Distopik Bir Macera: Uyan!

ruhsen dogan nar uyan fankit

“Dıdıtdıdıtdıdıtdıdıtdıdıt… Günaydın, Hasan. Mükemmel bir gün seni bekli­yor. Bugün Çarşamba, Mayıs’ın altısı. Gece, tam tamına sekiz saat yirmi dakika uyudun. Uyku sırasında sekiz kredi kazandın. Tebrikler!  Şu anda hesabında toplam elli beş kredi var. Kazandığın kredileri ister…” ‘’Tanık olun! Okuyun! Hayal kurun! Var olun! Çünkü bilimkurgu umuttur!’’ sözleriyle fankit serisine merhaba diyen Lagari Fanzin’in serideki ilk eseri  “Uyan!“, geride bıraktığımız …

Devamını gör »

Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 2. Sayısı Çıktı

lagari

Lagari Fanzin‘in ikinci sayısı okurlarla buluştu. İlk sayısı bu yılın mayıs ayında çıkan Lagari, altı aylık aradan sonra yeni sayısıyla bilimkurgu okurlarının karşısında. Etkileyici bilimkurgu öyküleri, mühim söyleşileri ve nitelikli çizimleriyle ilgi çeken birinci sayının ardından, ikinci sayı da eminim okurları memnun edecek. Birinci sayıya göre, ikinci sayının çok daha başarılı olduğunu söyleyebilirim. Gözle görülebilir bir gelişme mevcut. Birinci sayıda, …

Devamını gör »