Etiket Arşivleri: Konu

bilim ve bilimkurgu

Bilimkurgu Eserlerinde Sıkça Karşılaştığımız 50 Konu Çeşidi

1- Kişi (metaforik olarak) A noktasındayken B noktasında olmak ister. Anlamlı bir engel veya zorlukla karşılaşmadan B noktasına ilerler. Ve son (sıradan olay örgüsü). 2- Yaratıcı kişi üretmekte zorlanır. a- Yazar tıkanır. b- Ressam iyi bir şey çizemez. c- Heykeltıraş iyi heykel yontamaz. d- Yaratıcı kişinin çalışması eleştirmenler tarafından kötülenir. 3- Yabancı gezegene gelenler yerel kurallar hakkındaki bilgileri hiçe sayar, istemeden …

Devamını gör »
valorant

Riot Games’in Yeni Fütüristik Oyunu: Valorant

Valorant, Riot Games’in merakla beklenen yeni oyunlarından ilki. Duyurulduğundan beri topluluk tarafından merakla beklenen oyun, CS:GO ile Overwatch karışımı, karakter seçimli bir 5v5 taktiksel ‘shooter’ olarak karşımıza çıktı. Başta 10 karakterle çıkacak olan oyuna zaman içinde yeni karakterlerin de ekleneceği açıklandı. Tüm karakterlerin kendine özgü dört kabiliyeti olacak; bunların ikisinin kazanılan parayla raunt aralarında tıpkı silah ve mühimmat gibi satın …

Devamını gör »
siberpunk

Siberpunk Yazma Rehberi

Edebi bir eser yaratmak için ne gerekli? Şüphesiz ki, buna verilecek ilk yanıt yetenektir. Peki ne yeteneği? Kelimelerle arası çok iyi olduğu halde beş satır yazı yazamayan ya da okuyamayan pek çok insan tanıdım. Kelimelerle arası iyi olmak edebi bir eser üretmek konusunda bir artı sağlar, hayallerini tahlil edebilmek ise bir başka artı. Peki ya dahası? Bunlar tek başına harcanmış …

Devamını gör »

Bilimkurguda Özgün Konu Bulmak Zorlaştı mı?

Duyu organlarımıza hitap eden sanat dallarında ve teknolojide ulaşılabilecek her türlü klasiğe tanık olduğumuz bir dönem bu. İnsan, “Bundan sonra daha ne olabilir ki?” diye sormak istiyor hâliyle. İçinde yer aldığım nesil, müzikte, edebiyatta, teknolojide yapılabileceklerin hepsini büyük oranda yapmıştır diyebilirim. Birçok dalda artık klasik kabul edilen sonuçlara varılmış, diğer dallarda ise ilk adımlar atılmıştır. Bu, sakın ola ki, “Artık …

Devamını gör »