Tekrar Basılması Gereken Bilimkurgu Kitapları yazı dizimizin ilk 2’sinin üzerinden 5 aylık bir süreç geçti. Yazılarda bahsi geçen toplam 24 kitaptan 3’ünün geçtiğimiz aylarda farklı yayınevleri tarafından yeni baskılarla bilimkurgu okurlarına sunulduğunu gördük. Darısı diğer 21 kitaba diyor ve yazı dizimizin 3. bölümünü yayımlıyoruz. Yine birbirinden iyi bilimkurgu öykü ve romanları çeşitli nedenlerle basılamamakta ve türün okurlarını derinden üzmektedir. Dileğimiz, …
Devamını gör »Etiket Arşivleri: Kobaylar Kampı
Spekülatif Bir Kurgu: Kobaylar Kampı
2 Şubat 1940’da doğan Thomas Michael Disch, bilimkurgu edebiyatı dışında şiirler yazan, eleştiri yazıları dahil olmak üzere çocuklar için de eserler ortaya koyan bir yazardı. Bir kez Hugo Ödülü kazanan yazar, ayrıca iki kez Hugo’ya, dokuz kez de Nebula‘ya aday gösterildi. Yeni Dalga Bilimkurgu öncülerinden biri olarak gösterilen Thomas M. Disch’in kazandığı bu başarıların en temel nedeni ise hiç şüphesiz çok …
Devamını gör »Yazar, Şair, Eleştirmen: Thomas M. Disch
Bilimkurgudan şiire, düzyazıdan çocuk kitaplarına, eleştiriden tarihi anlatılara kadar çeşitli türlerde pek çok esere imza atan Thomas Michael Disch, Amerikan edebiyatının sıra dışı ve çok yönlü yazarlarından biriydi. En çok bilinen eseri The Brave Little Toaster‘da, canlanan bir ekmek kızartma makinesinin, elektrikli battaniyenin ve radyonun serüvenlerini anlatıyordu. New York Times’ın ünlü kitap eleştirmeni Anna Quindlen, bir çocuk kitabı olarak piyasaya sürülen eser …
Devamını gör »Metis Bilimkurgu Serisi
“İyi bilimkurgu, iyi edebiyattır…” Tarihte kimi yayınevleri tekil çabalar sergilese de, ne yazık ki Türkiye bilimkurgu edebiyatı açısından asla cennet bir ülke olmadı. Yerli üretim kıtlığı bir yana, dilimize çevrilen eserlerin sayısı da hep yetersiz düzeylerde seyretti. Günümüzde, bu makus manzaranın yavaş yavaş değişmesiyle beraber kitap raflarının da zenginleşmeye başladığını söyleyebiliriz. Ancak gelinen bu nokta bile, biz bilimkurguseverler için tatmin …
Devamını gör »