Erasmus, Butleryan Cihadı öncesi ve sonrasında Omnius‘un emri altında görevini yerine getiren, ancak diğerlerinden daha farklı ve bağımsız bir robottu. Butleryan Cihadı’nın başlatılmasında ve yayılmasında kritik bir rol oynadı. Daha sonra, ikinci senkronize imparatorluk sırasında Erasmus, Kralizec çağının sonunda büyük karışıklığa yol açan bir unsura dönüştü. Erasmus’un Doğuşu (500 BG) Erasmus, uzun yıllar Omnius’un yönetimindeki sayısız senkronize robottan biri olarak …
Devamını gör »Etiket Arşivleri: Gilbertus Albans
Dune: Mentat Okulu
Frank Herbert‘in ölümüyle sona eren klasik Dune serisinin ardından, Dune evreni zaman çizgisinde büyük boşluklar oluşmuştu. Bu boşluklar yazarın oğlu Brian Herbert ve yazar Kevin J. Anderson tarafından bir dizi roman ile doldurulmaya başlandı. “Cihad Üçlemesi” ve “Hanedanlar Üçlemesi” bunlar arasında en bilinenleridir. Bu iki seri arasındaki hikaye boşluğu da “Büyük Okullar Üçlemesi” ile giderildi. İşte “Dune: Mentat Okulu“, bu serinin ikinci …
Devamını gör »Dune: Rahibeler Okulu
Dune evreni Frank Herbert tarafından öylesine geniş bir zaman aralığı içinde tasarlandı ki, kendi ömrü bu aralığı doldurmaya yetmedi. Kendisi gibi yazar olan oğlu Brian Herbert ve yazdığı bilimkurgu romanları ile tanınan yazar Kevin J. Anderson tarafından, belli temalar çerçevesinde bu boşluklar seriler halinde yavaş yavaş doldurulmaya başlandı. En çok göze çarpan seriler “Hanedanlar Üçlemesi”,”Cihad Üçlemesi” ve “Büyük Okullar Üçlemesi” oldu. …
Devamını gör »Cihad Üçlemesi #3 – Dune: Corrin Savaşı
Kuşkusuz ki herkes, Dune serisine üstat Frank Herbert’ın en önemli eseri olarak kabul edilen “Dune: Çöl Gezegeni” romanı ile başlar. Serinin temelini oluşturan bu romandaki terimlerin çoğu, evrenin eski tarihine aittir ve anlaşılması zordur. Yazar, hikayede sadece bu detaylarla ilgili merak uyandırır ve gerisini okuyucuya bırakır. Bu merak kırıntılarını, yine kendisinin yazdığı beş devam romanı boyunca takip ederek yapbozu birleştirmeye …
Devamını gör »