Etiket Arşivleri: Funda Özlem Şeran

Funda Özlem Şeran ile Röportaj

‘’Yerli bir fantastik eserden bahsediyorsak içinde büyüdüğümüz kültürü de kapsayan, eğreti ya da yapay durmayacak bir dünya yaratmamız gerek…’’ Funda Hanım, hem bilimkurgu, hem korku, hem de fantastik türde öykü ve roman yazıyorsunuz. Peki, en çok hangi türe yakınsınız? Aslında dönem dönem değişiyor, ruh hâline göre denir ya, biraz öyle. Bazen bilimkurguyla daha içli dışlı oluyorum; okuduğum, izlediğim, takip ettiğim …

Devamını gör »
silsile bilimkurgu oykuleri soylesi

Silsile’nin Yazarlarıyla Online Söyleşi

Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi bünyesinde gerçekleştirilen Perşembe Söyleşileri’nin bu haftaki konukları, bilimkurgu öykü seçkisi Silsile‘nin yazarlarından Funda Özlem Şeran, İsmail Yamanol, Ruken Asya Çiftçi ve Özgür Hünel oldu. Söyleşinin moderatörlüğünü ise, aynı zamanda TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nın yürütücüsü de olan Özgür Tacer üstlendi. Türkiye Bilişim Derneği tarafından yirmi yılı aşkın süredir düzenlenen ve yerli bilimkurgu öykücülüğünün en prestijli organizasyonu olma özelliğini …

Devamını gör »
cocuk-bk-liste-kapak

Çocuklar İçin 10 Bilimkurgu Romanı

Gelecek çocuklarımızın avuçlarında. O halde görev bize düşüyor. Soran, sorgulayan, hayaller kuran, merak duygusu gelişmiş çocuklar yetiştirmek, pırıl pırıl yarınlar demek. Bunu başarmanın en önemli araçlarından biriyse çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Bilimkurgu edebiyatının burada farklı bir yere sahip olduğunu düşünüyoruz. Bilimkurgu; çocukları sıkmadan bilimle tanıştırmak, ufuklarını açmak, sorular sormalarını, yaşadıkları dünyayı ve dünyanın içinde bulunduğu evreni tanımalarını sağlamak adına …

Devamını gör »
Sesli Öyküler 11 - Kullanım Kılavuzu (Funda Özlem Şeran)

Sesli Öyküler [01×11]: Kullanım Kılavuzu – Funda Özlem Şeran

Sesli Öyküler serimizin bu haftaki konuğu, Kullanım Kılavuzu adlı öyküsüyle Funda Özlem Şeran. Türkiye Bilişim Derneği’nin düzenlediği 2014 Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda ikincilik ödülüne layık görülen bu eğlenceli öykü, Dünyalılar adlı derlemede de kendine yer bulmuştu. Başarılı bir mizah örneği sergileyen Şeran, Türk aile yapısına teknolojik yabancılık gibi keyifli bir temayı yedirerek ortaya bolca gülümseten bir öykü çıkarmayı bilmiş. İyi dinlemeler… …

Devamını gör »
TBD Oyku Yarismasi

Ödüllü Yazarların Kaleminden TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması

Türkiye Bilişim Derneği‘nin (TBD) bu yıl yirmincisini düzenlediği bilimkurgu kısa öykü yarışması için başvurular başladı. Tam yirmi yıldır yerli bilimkurgu edebiyatımıza birçok yetenekli yazar ve onlarca kısa öykü kazandıran yarışma, ülkemizin en uzun soluklu bilimkurgu organizasyonu olarak da tarihi öneme sahip. Edebiyatımıza Bilimkurgu Öyküleri (Remzi Kitabevi, 2005), Yörüngeden Çıkanlar (Rodeo, 2011) ve Dünyalılar (İletişim Yayınları, 2016) adlı üç tane öykü …

Devamını gör »
kapinin ardinda

“Kapının Ardında: Fantazyaya Açılan Geçitler” Tasarım Sergisi

Tasarım edebiyatla buluşuyor! FABİSAD (Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği) ve Haliç Üniversitesi Sahne ve Dekor Tasarımı programının iş birliğiyle hayata geçen “Kapının Ardında! Fantazyaya Açılan Geçitler” Tasarım Sergisi, 2 Haziran – 9 Haziran tarihleri arasında Adahan Otel’de. FABİSAD üyesi sekiz yazarın eserlerinde geçen, başka dünyalara açılan sekiz büyülü geçit Sahne ve Dekor Tasarımı Programı Ör. Gör. Polat Canpolat’ın öğrencilerinin tasarımları …

Devamını gör »
Edebiyatta Alternatif Türlerin Yükselişi Paneli

Edebiyatta Alternatif Türlerin Yükselişi Paneli

Yazım Kılavuzu ve KalemKahveKlavye işbirliğiyle hazırlanan ve Olmadık Projeler Atölyesi evsahipliğiyle gerçekleşen panelin moderatörlüğünü Koray Sarıdoğan üstlendi. Panelin konuşmacılığını Yeryüzü Müzesi‘nin yazarlarından Funda Özlem Şeran ve Tevfik Uyar‘ın yanı sıra Galip Dursun ve Nazlı Berivan Ak üstlendi. Panelde bilimkurgu, fantastik, polisiye, korku gibi alternatif türlerin dünyada ve Türkiye’de son dönemde kazandığı ilgi masaya yatırıldı. İyi seyirler…

Devamını gör »
kapat-ac

Kapat-Aç | Funda Özlem Şeran (Kısa Öykü)

“Hadisene be hurda yığını!” Makineye arka arkaya darbeler indirirken söyleniyor, “Seni programlayana da, satana da, alana da… Hiçbir şey mi düzgün işlemez şu memlekette?!” Onu dinlemek ilginç bir deneyim olsa da, parmağımı uzatarak yanıp sönen kırmızı ışığı gösteriyorum. Aynı anda derin bir iç çekiyorum, duruma dramatik bir hava katıyor. “Şarjı bitmiş yahu! Söylesene eheheh…” Onu taklit ederek gülümsüyorum ama neye …

Devamını gör »

Bilimkurgu Kulübü Yeryüzü Müzesi’ni Sunar

Çağdaş bilimkurgu edebiyatımızın geçit törenine hazır olun! İthaki Yayınları etiketiyle 19 Ocak’ta raflardaki yerini alacak olan Yeryüzü Müzesi, türün emektarlarından tutkulu gençlerine kadar 18 yazarın 18 kısa öyküsünü omuzlayıp geliyor. Arka kapağında, bilimkurgu ve fantastik edebiyatının dev ismi Ursula K. Le Guin‘den anlamlı bir tebrik ve destek mesajı taşıyan eser, bize ait dünyalarda soluklanmak isteyenler için kesinlikle okunması gereken bir …

Devamını gör »
Yüksek Doz Gelecek

Beşi Bir Yerde: Yüksek Doz Gelecek

2017’nin Ocak ayında Altın Kitaplar etiketiyle piyasaya çıkan Yüksek Doz Gelecek, daha önce yerli yazınımızda pek fazla örneğini görmediğimiz bir çalışma. İçinde beş farklı yazardan beş kısa roman (novella) barındıran kitap, hayal gücünün başka başka diyarlarına yelken açmak isteyenler için tadına doyum olmaz bir ziyafet vaat ediyor. Zaten kısa romanların en güzel tarafı, okurunu içine çekecek kadar bonkör, tadını damakta …

Devamını gör »