İzlenmesi Gereken Bilim Belgeselleri serimizin üçüncü bölümüyle karşınızdayız. Bu bölümde de on adet başarılı ve ilgi çekici belgeseli ele alacak ve detaylı bir şekilde tanıtacağız. O halde fazla oyalanmadan belgesellere geçelim. Cosmos (1980) Cosmos, Carl Sagan’ın eşi Ann Druyan ile birlikte kaleme aldığı aynı başlıklı kitabının altında yatan bilimi zekice resmederek insan türünü, sonsuzluğu şaşırtıcı derecede net bir görünüme getiren …
Devamını gör »Etiket Arşivleri: E=mc2
CERN’deki Deneylerde Kara Delik Oluşabilir mi?
CERN laboratuvarları günümüze değin insan eli tarafından yapılmış en karmaşık teknolojiye sahip yapılardır. Çalışmalar başlamadan önce, “CERN’deki deneyler sırasında ortaya çıkacak bir mikro kara delik bütün Dünya’yı, hatta evreni yutacak!” şeklinde söylentiler yayıldı. Her zaman bilinmeyenden, cevapsız sorulardan korkmuşuzdur. CERN’de yapılan çalışmaları kimisi tanrıya bir meydan okuma, kimisi de yakınlaşma olarak değerlendirdi. Oysa bilimin amacı gerçeklere ulaşabilmek, evreni ve oluşumunu …
Devamını gör »Star Trek ve Kopyalayıcı Teknolojisi
Star Trek evreni; warp sürücüleri, ışınlanma, evrensel tercümanlar, enerji yönlendirmeli silahlar (phaser) veya holografik simülatörler (holodeck) gibi oldukça ilginç teknolojilere sahiptir. Çoğu kişi, bu teknolojiler arasında gerçeğe en uzak olanının kopyalayıcılar (replicators) olduğunu düşünür. Çünkü Star Trek’in kopyalayıcıları, hayal edebildiğiniz hemen hemen her cismi, tek tuşla ya da tek bir sesli komutla var edebilirler. Tam zevkinize göre pişmiş bir biftek …
Devamını gör »