Dünya nüfusu, 13. yüzyılda iki büyük olay yaşadı: Büyük kıtlık ve kara veba. İki yıl süren kıtlığın aksine veba salgını tam yedi yıl boyunca insanlığı etkisi altına aldı. Her iki buhrandan da ağır yaralı çıkan insanlığın sayısı, her şeye rağmen 1804 yılına gelindiğinde 1 milyara ulaştı. 1971’de bu rakam 4 milyar, günümüzdeyse 8.2 milyar oldu. İstatistiklere göre, eğer olağanüstü bir …
Devamını gör »Etiket Arşivleri: Eksik Parça Yayınları
Ümit Kireççi ile Bilimkurgu Öykülerinde Mizah
Türkiye’nin ilk ve tek bilimkurgu kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi‘nin Perşembe Söyleşileri, 11 Ocak 2024 akşamı Sonsuzluk Odası Öyküleri kitabının yazarı Ümit Kireççi‘yi ağırladı. Eksik Parça Yayınları etiketiyle okura sunulan kitabında Kireççi, bizleri renkli üslubu eşliğinde pek çok ilgi çekici öykünün evreninde keyifli bir yolculuğa davet ediyor. Moderatörlüğünü İsmail Yamanol‘un üstlendiği söyleşide bilimkurgunun mizahla olan ilişkisi masaya yatırıldı. İyi …
Devamını gör »Ümit Kireççi ile Bilimkurgu Öykülerinde Mizah
Türkiye’nin ilk ve tek bilimkurgu kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi‘nin Perşembe Söyleşileri, 11 Ocak akşamı Sonsuzluk Odası Öyküleri kitabının yazarı Ümit Kireççi‘yi ağırlıyor. Eksik Parça Yayınları etiketiyle okura sunulan kitabında Kireççi, bizleri renkli üslubu eşliğinde pek çok ilgi çekici öykünün evreninde keyifli bir yolculuğa davet ediyor. Moderatörlüğünü İsmail Yamanol’un üstleneceği ve bilimkurgunun mizahla olan ilişkisinin masaya yatırılacağı …
Devamını gör »Bilimkurgu ve Fantastik Mizah Öyküleri: Anasuni Uzay Gemisi
Eksik Parça Yayınları’ndan çıkan Anasuni Uzay Gemisi öykü kitabının yazarları bir baba-oğul: Attila Ertürk ve Ozan Ertürk. Ozan Ertürk’ün yine aynı yayınevinden çıkan Ruhban adlı bir bilimkurgu romanı da var. Bilimkurgu Fantastik Mizah Öyküleri alt başlığını taşıyan kitapta on bir öykü yer alıyor. Kitabın başlangıcındaki Öyküleri Okuma Rehberi bölümünde, öykülere dair şunlar dile getiriliyor: “11 öykünün hepsi komedi, hepsi Türkiye …
Devamını gör »Gotik Korkunun İzinde: Vahiyci
Türkiye’de yayıncılık sektöründe iştigal etmek meşakkatli ve zorlu bir uğraş. Bir kitabı satın aldığımızda pek farkında olmayız ama arka planda onlarca insan o kitabın mevcut haline ulaşması için çaba sarf eder ve geçimini bu yolla sağlar. Sözgelimi çeviri bir eserse, telifin alımından çevirmene ulaşmasına, editörün gözden geçirmesi aşamasından raflara değin taşınmasına kadar pek çok kişiye temas eder, buram buram emeğin …
Devamını gör »Sadık Efe Sarıtunalı ile Röportaj
Öncelikle bizi kırmayıp röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. İlk olarak sizi okur yönünüzle tanımak isteriz. Kitaplarla nasıl tanıştınız acaba? Merhaba. Kitaplar kendimi bildim bileli hayatımın parçası oldu. Bebekliğimin, çocukluğumun ve ergenliğimin aşağı yukarı tamamında huysuz ve geçimsiz biriydim. Henüz konuşmayı bile bilmiyorken (ki 1 yaşına gelmeden konuşmaya başlamış ve hiç susmamışım) dedem beni kucağına oturtup ansiklopedi okurmuş. Ben …
Devamını gör »Seran Demiral ve Ozan Ertürk ile Bilimkurgu Söyleşisi
Bilimkurgu yazarı Seran Demiral ve Ozan Ertürk, 27 Ağustos Cumartesi günü Penguen Kitabevi’nde okurlarıyla buluşuyor. Moderatörlüğünü Bilimkurgu Kulübü’nün kurucusu ve genel yayın yönetmeni İsmail Yamanol‘un üstleneceği söyleşi, saat 18.00’de başlayacak. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde açtığı şubeleriyle adından söz ettirmeyi başaran Penguen Kitabevi’nin kültür etkinlikleri kapsamında gerçekleşecek söyleşide, Sanal Kent romanının yazarı Seran Demiral ile Ruhban romanının yazarı Ozan Ertürk, yerli bilimkurgu …
Devamını gör »Ozan Ertürk ile Röportaj
Bizi kırmayıp röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. İlk olarak sizi okur yönünüzle tanımak isteriz. Kitaplarla nasıl tanıştınız acaba? Ben teşekkür ederim. Kitaplarla gerçek anlamda tanışmam annem ve babamın zorla Jules Verne – Dünyanın Merkezine Yolculuk kitabını okutmaya çalışmasıyla oldu. Küçüktüm ve ağlayarak okuyacak kadar nefret etmiştim diyebilirim kitap okumaktan. Beni ikna etmek için babamın, “Bak kitaplarda insanların düşüncelerini …
Devamını gör »Modern Toplumun Panoraması: Sanal Kent
“Dünyanın ortasıdır, benim gerçek yuvam.” Seran Demiral hiç şüphesiz yeni neslin en güçlü kalemlerinden biri. Hâlihazırda isminden övgüyle söz ettiriyor ve bilhassa yerli bilimkurgunun kendi sesini bulmaya gayret gösterdiği günümüzde özgün söylemleriyle değer katıyor. Henüz on altı yaşında yayımladığı Yaşayan Ölü Avcısı: Münzevi adlı kitabıyla başladığı kariyerine pek çok öykü ve romanın yanı sıra, bir akademisyen olarak yürüttüğü çalışmalar kapsamında …
Devamını gör »Yazarı Ozan Ertürk ile Ruhban Üzerine Bir Söyleşi
Ruhban: Yeni Çağ Mitolojisi romanıyla okurun karşısına çıkan Ozan Ertürk, yerli bilimkurgu edebiyatının özgün isimlerinden biri. Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi’nde gerçekleşen 4 Haziran 2022 tarihli söyleşisinde yazar, Eksik Parça Yayınları etiketiyle piyasaya sürülen romanına dair İsmail Yamanol’un sorularını yanıtladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu olan Ertürk, Açık Radyo’da iki yıl boyunca haftada beş gün caz tarihi programı hazırlayıp …
Devamını gör »