Doğu Yücel, ilk eseri Düşler, Kâbuslar ve Gelecek Masalları (2000)’ndan beri yazdığı eserlerle oldukça dikkat çeken ve spekülatif kurgudaki hüneriyle türler arasında yaptığı geçişleri âdeta sanatsal bir izlenceye dönüştüren yetenekli bir isim. Fantastiğin sınırlarını zorlarken korkuya cesurca adımlar atarak en ilkel duygulardan biriyle âdeta oyunlar oynuyor ve bu da yetmezmiş gibi bilimkurgunun haylaz sorularını da irdelemekten geri durmuyor. Bu noktada …
Devamını gör »Etiket Arşivleri: Doğu Yücel
Doğu Yücel ile Röportaj
Öncelikle bizi kırmayıp röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Ben teşekkür ederim. 🙂 İlk olarak sizi okur yönünüzle tanımak isteriz. Kitaplarla nasıl tanıştınız acaba? Annem yazar ve çevirmen olduğu için evimizde kocaman bir kütüphane vardı zaten, ama oradan seçtiğim kitaplar benim ilgimi çekmemişti. Hep yaşlı adamların hayatlarını anlatan ağır klasikler vardı… Bir gün kitapçıda bir kitap gördüm: Adı “On …
Devamını gör »Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 7. Sayısı Çıktı
Yayın hayatına 2018 yılında başlayan Lagari Bilimkurgu Fanzin, yoluna emin adımlarla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 7. sayısı ile tekrar vitrine çıkan fanzin, yine dopdolu bir içerikle bizleri selamlıyor. Her sayıda olduğu gibi yine bu sayıda da tanıdık birçok yazar bizlere eşlik ediyor ve kalemlerinin bitmek tükenmek bilmeyen mürekkebiyle hayal defterimizin boş sayfalarını doldurmaya koyuluyor. “Bilimkurgu umuttur” parolasıyla yola çıkan fanzinin …
Devamını gör »Türk Yazarlardan Okunması Gereken 10 Bilimkurgu Öyküsü
Son yıllarda basılan nitelikli eserlerle birlikte Türkiye’de bilimkurgunun yeniden yükselişe geçtiğïni söylemek mümkün. Türk bilimkurgu edebiyatı zaman zaman bir çıkmaza girse de, bu alandaki üretim devam ediyor. Geçmişten günümüze, bilimkurgu alanında öyküler yazmış olan yazarlardan 10 öykülük bir seçki hazırlama fikri ortaya bu yazıyı çıkardı. Farklı yazarlardan, okunması gereken başarılı öyküleri bir arada bulmak ve Türk yazarların kaleminden bilimkurgu öyküleri …
Devamını gör »İstanbul 2099: Geleceğin Sisli Çöllerine 16 Ayrı Yolculuk
“Ey zulümler sahası… Evet, ey parlak alan, ey facialarla donanan ışıklı ve ihtişamlı saha! Ey parlaklığın ve ihtişamın beşiği ve mezarı olan, Doğu’nun öteden beri imrenilen eski kraliçesi! Ey kanlı sevişmeleri titremeden, tiksinmeden, sefahate susamış bağrında yaşatan. Ey Marmara’nın mavi kucaklayışı içinde, sanki ölmüş gibi dalgın uyuyan canlı yığın.” Yukarıdaki dizeler, eski edebiyatımızın büyük şairlerinden Tevfik Fikret’e ait. İstanbul’un ufuklarını …
Devamını gör »“Kapının Ardında: Fantazyaya Açılan Geçitler” Tasarım Sergisi
Tasarım edebiyatla buluşuyor! FABİSAD (Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği) ve Haliç Üniversitesi Sahne ve Dekor Tasarımı programının iş birliğiyle hayata geçen “Kapının Ardında! Fantazyaya Açılan Geçitler” Tasarım Sergisi, 2 Haziran – 9 Haziran tarihleri arasında Adahan Otel’de. FABİSAD üyesi sekiz yazarın eserlerinde geçen, başka dünyalara açılan sekiz büyülü geçit Sahne ve Dekor Tasarımı Programı Ör. Gör. Polat Canpolat’ın öğrencilerinin tasarımları …
Devamını gör »Doğu Yücel’in Bilimkurgu Öyküleri
1977 İstanbul doğumlu olan Doğu Yücel, yazmaya genç yaşlarda başlayan ve öyküleriyle çeşitli yarışmalarda ödül kazanan bir yazar. İlk kitabı “Düşler, Kabuslar ve Gelecek Masalları“nı henüz 23 yaşındayken yayımlama fırsatı bulan Yücel, burada yer alan öykülerinden “Ölümsüzlüğün Gıcık Sırrı” ile 1999’da Nostromo Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda başarı ödülü kazandı. İlk olarak Çitlenbik Yayınları’ndan çıkan kitap, ikinci baskısında Stüdyo İmge Yayınları aracılığıyla …
Devamını gör »