Etiket Arşivleri: Death Star

Yapay Bir Gezegen Var Edilebilir mi?

İnsanlık uzayda kullanacağı devasa yapılar inşa edebilir mi? Örneğin bir Death Star veya yapay bir gezegen inşa etmenin önündeki temel mühendislik ve tasarım problemleri neler olabilir? Uzaydaki dev yapılar bilimkurguda sıkça yer alır. Star Wars serisindeki iki Death Star, Iain M. Banks’in 2008 romanındaki Shellworlds; Douglas Adams’ın Otostopçunun Galaksi Rehberi‘ndeki özel yapım lüks dünyalar… İnsanlık dünya dışı bir habitatta yaşayacaksa …

Devamını gör »

Bilimkurgu Yapımlarından Unutulmaz Uzay Gemileri #2

Geçen hafta başladığımız ve bilimkurgu’daki en harika gemileri tanıttığımız serinin ikinci bölümünde sekiz yeni gemiyle karşınızdayız. Keyifli okumalar! Heptapod Gemileri (Arrival, 2016) “Geliş”, uzaylılar hakkında daha fazlasını merak ettiren, devam etmesini isteyeceğimiz filmlerden biriydi. Harika isimlendirilmiş “Heptapod”lar, kavramları ve cümleleri temsil eden özel sembollerle iletişim kuruyordu. Ancak filmde cevabını bulamadığımız sorulardan biri de o inanılmaz gemilerin nasıl çalıştığıydı? Gemiler aniden …

Devamını gör »

Star Wars’un Başarısının Altında Yatan 10 Tasarım Hilesi

star wars

Star Wars, 40 yıldır insanları büyülemeye devam ediyor. 1977’de 12 milyon dolarlık bütçesiyle, mütevazı bir film olarak başlamıştı, bugünse milyar dolarlık bir sektöre dönüşmüş durumda. Peki, bu büyük başarının arkasında yatan neydi? Sadece öyküsüyle ya da oyuncuları ile açıklanabilir mi? Elbette hayır, çünkü basit bir öyküsü vardı ve oyuncuları da o zamanlar pek ünlü değildi. Öyküsü basitti derken yanlış anlaşılmasın. …

Devamını gör »

Mizahi Bir Bakışla Rogue One: A Star Wars Story

rogue-one

Vicdansız Galen Erso, denk getirdiği ilk fırsatta kendisini büyüten, okutan, meslek sahibi yapıp koluna altın bilezik takan İmparatorluk’a çalım atarak gözden uzak bir yerde kenevir yetiştirmekte ve ürettiği malın önemli bir bölümünü paf-küf tüketmektedir. Onun durumundan tesadüfen haberdar olan eski kankası ve acemi birliğinden arkadaşı Krennic (beyaz pelerinli ve nur yüzlü güzel abi), tonla işi gücü olmasına rağmen hiç üşenmeden …

Devamını gör »

Rogue One: Bir Star Wars Hikayesi

rogue-one-bir-star-wars-hikayesi

1977 tarihli ilk Star Wars filmi vizyona girdiğinde, bu sıra dışı kurgusal evrenin ne boyutlara ulaşacağını kimse tahmin edemezdi. Galaksinin bir aile etrafındaki epik yazgısını gözler önüne seren yapım, kendi sinematik evreninden taşarak içinde yaşadığımız gerçekliği de derinden etkilemeyi başardı. Öyle ki, Star Wars’un 2016 yılı itibariyle sahip olduğu ticari satış haklarının değeri 30,2 milyar dolara ulaştı. Böylesi güçlü bir markayı …

Devamını gör »

Star Wars Evreninin En Güçlü 5 Uzay Gemisi

“Uzun zaman önce, çok çok uzak bir galakside…” Kilometrelerce uzunluktaki yıldız destroyerleri, hızlı ve yüksek manevra kabiliyetine sahip Asi gemileri… Evet Yıldız Savaşları evreninden bahsediyoruz. Star Wars evreninde gördüğümüz gemiler, bilimkurgu yapıtlarındaki birçok muadiline göre daha büyük ve daha güçlü. Bu evrende teknoloji, neredeyse doruk noktasına ulaşmış durumda. İşbu makalede Yıldız Savaşları evreninin en güçlü 5 gemisini incelerken bize katılın… …

Devamını gör »

Star Wars’tan İlham Alan Gerçek Bilim

Gerçek hayatta yapılan incelemeler, Ölüm Yıldızı’nın termal egzoz çıkışından çok daha önemli sorunları olduğunu söylüyor. Darth Vader‘in nefes alışından Tatooine‘in çift güneşine, ilhamını Star Wars evreninden alan akademik araştırmalara bir göz attık. Star Wars serisinin son filmi Star Wars: Güç Uyanıyor‘un bizi tekrar uzun zaman önceki çok çok uzak bir galaksiye götürdüğü şu günlerde, çok az kişi film serisinden ilham alan …

Devamını gör »