Etiket Arşivleri: Bilgi Yayınevi

Zamansız Bir Arayış: Babalar ve Kızları

“Gelirler bana buzlu ateş geceleri, söylerim ateşe…” (syf. 55) Selda Uygur oldukça önemli bir akademisyen ve alanında yaptığı çalışmalarla isminden övgüyle söz ettiriyor. Selanikli yazar Fazlı Necip’in “Ah, Anne” adlı eserini İş Bankası Kültür Yayınları’nın Türk Klasikleri Serisi bünyesinde yayına hazırladı ve günümüz Türkçesiyle, hem de ilk kez kitap olarak okurla buluşmasını sağladı. Eser, hem kültürümüz açısından değerli bir girişim hem …

Devamını gör »

Selda Uygur ile Röportaj

selda uygur

Öncelikle bizi kırmayıp röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. İlk olarak sizi okur yönünüzle tanımak isteriz. Kitaplarla nasıl tanıştınız acaba? Benim için Bilimkurgu Kulübü’nün sorularını yanıtlamak ayrıca bir mutluluk. Kitap okumaya “asıl” ne zaman başladığım sorusunu on dört yaşındayken okuduğum “Çalıkuşu” romanıyla diye yanıtlayabilirim. Farkındalığım o zaman oluştu. “Çalıkuşu”nu okuduktan sonra dikkat ederek ve düşünerek yeni kitaplar aramaya ve …

Devamını gör »

Yazarı Kemal Sinan Özmen’in Kaleminden: Kutlu Kanatlar Altında

kutlu kanatlar altinda

Yetkin okurlar için romanın türünün ne olduğunun çok da önemi yoktur. Gerçek okur romanda doğru analiz edilmiş insan psikolojisi, sağlam ve tutarlı bir kurgu, bu kurguyu oluşturan alt unsurlar ve tüm romanı bir arada tutan güçlü bir söylem estetiği arar. Bu arayışta ise romanın polisiye türünde olması, tarihi roman olması veya bilimkurgu olması eserin değerini belirlemez. Öte yandan yazar açısından …

Devamını gör »

Yazarı Kemal Sinan Özmen’in Kaleminden: Döngü Üçlemesi

Yaşadığımız zamanın şartlarını çoğunlukla sabit ve değişmez zannederiz; oysa aynı zaman dilimi içinde farklı coğrafyalarda bile hayatın algısı ve alnımızda bıraktığı izler farklıdır. Bir Türk genci için yaşama atılmak ve tutunmak zordur, fakat bir Alman genci aynı zorluklarla çoğunlukla yüzleşmez. Bu gerçek, bizi çevreleyen çemberler genişledikçe aynı biçimde devam eder. Zihinsel mekanizmalarımızı şekillendiren tüm bilgi, yargı ve inançlarımızı sabitler olarak …

Devamını gör »