Etiket Arşivleri: Analiz

Dijital Reklamcılık ile Hedef Kitlenize Doğru Zamanda ve Doğru Yerde Ulaşın!

Dijital Reklamcılık ile Hedef Kitlenize Doğru Zamanda ve Doğru Yerde Ulaşın!

Dijital reklamcılık, markaların ürün veya hizmetlerini internet üzerinden tanıtmak için kullandıkları bir pazarlama yöntemidir. Geleneksel reklamcılıktan farklı olarak, dijital reklamcılık, internetin geniş ve sürekli büyüyen kullanıcı tabanına ulaşmak için çeşitli online kanalları kullanır. Bu kanallar arasında arama motorları, sosyal medya platformları, e-posta, mobil uygulamalar ve web siteleri bulunur. Dijital reklamcılığın temel amacı, hedef kitleye doğru zamanda ve doğru yerde ulaşarak …

Devamını gör »

Layer 2 Projelerinin Piyasa Değerlendirmeleri ve Gelecek Tahminleri

Uzmanlar, Layer 2 projelerinin, blockchain ağlarının ölçeklenebilirliğini ve işlem hızlarını artırma potansiyeline sahip olduğunu belirtiyor. Bu projelerin, mevcut altyapı üzerinde çalışarak maliyetleri düşürdüğü ve kullanıcı deneyimini iyileştirdiği için gelecekte daha fazla benimsenmesi bekleniyor. Layer 2 Nedir? Temel Tanım ve Kavramlar Layer 2 çözümleri, blockchain ağlarının ölçeklenebilirlik ve verimlilik sorunlarını çözmek için geliştirilmiştir. Temel olarak, Layer 2 çözümleri ana blockchain (Layer …

Devamını gör »
Squid Game

Squid Game Dizisinin Bilimsel ve Felsefi Analizi

Netflix’in 2021 yılında en çok ses getiren eserlerden biri Squid Game oldu. Yapım, üzerinde bilimsel ve felsefi olarak konuşmaya değer olan, hatta bir kısmını daha önce duymamış olabileceğiniz üç önemli konuyu gündeme getiriyor: Sosyal Darwinizm, “münasebetsiz ayartma” diye çok ilginç bir kavram ve tabii ki eşitsizlik… Gelin dizi bağlamında bunlarla ilgili neler öğrenebiliriz bir bakalım. Squid Game isimli dizide baş …

Devamını gör »

Philip K. Dick’in Yıllara Meydan Okuyan Önemi

Ufuk açıcı kültür teorisyeni Fredric Jameson, bilimkurgunun uçuk ve boş bir eğlenceden daha fazlası olduğunu savunur. Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter’ın geçmişteki kutsal fantezileri yansıttığına benzer bir şekilde bilimkurgu da gelecekle ilgili duyduğumuz endişeleri ve umutları yansıtır. Bu yansıma özellikle gelecekle ilişkimizin çarpıcı bir biçimde değiştiği post-modern kültür içerisinde önemlidir. Geçmiş medeniyetler için zaman döngüseldir. Gelecek ise tek tek insanlar …

Devamını gör »
bilimkurgu televizyon

Bilim İnsanları 10 Bilimkurgu Dizisini Analiz Etti

Bazı bilimkurgu dizileri diğerlerinden daha gerçekçi. Ancak “Star Trek” ve “Westworld” gibi teknolojiyi öne çıkaran diziler bile her zaman bilimin gerçekliğine sadık kalmıyor. Tabii yazıda bahsedilen dizilerin sadece kurgu olduğunu ve sundukları eğlenceyi artırmak için birkaç yerde bilimin sağladığı özgürlükten biraz daha fazlasını kullandıklarını akıldan çıkarmamak lazım. Umarız siz de bu yazıdan dizileri seyrederken eğlendiğiniz kadar eğlenirsiniz. Battlestar Galactica Orijinal …

Devamını gör »

Gravity Filminin Bilimsel Analizi

Ekim 2013’ün ilk haftasını vuran filmlerden biri kuşkusuz Gravity (Yerçekimi) oldu. George Clooney ile Sandra Bullock gibi iki usta ismin baş rolü paylaştığı film, sadece bilim-dışı halkın ilgisini değil, bilim insanlarının ve bilimseverler olarak bizlerin de ilgisini yakından çekti. Bu kısa analizde, ünlü astrofizikçi Neil deGrasse Tyson‘ın filmle ilgili değerlendirmelerinden bazılarına yer vereceğiz. Yazı içerisinde filmle ilgili çok kritik ve …

Devamını gör »
king kong 2005

Dev Canavarların Bilimsel Analizi

Bilimkurgu ve hayal evreninin bir köşesi, kahramanın boyutlarının çevresine göre değiştiği, yolunun bazen devler ülkesine bazen de Liliput’a düştüğü eserlere aittir. Ant-Man’in dahil olduğu kahramanın küçüldüğü köşe çoğunlukla bilimkurguya aittir. Küçülmenin getireceği problemleri “Ant-Man’in Bilimsel Analizi”nde yazmıştım. Bu köşenin tam karşısında ise bilimkurgunun ve B filmlerin vazgeçilmezi dev canavarlar var. King Kong‘tan Dune‘un dev Kum Solucanları‘na, Godzilla‘dan Yüzüklerin Efendisi‘ndeki Olifant‘a …

Devamını gör »