saturn-cassini-kapak

Cassini’nin Bize Bıraktığı Muhteşem Bir Hatıra

Halkalarıyla birlikte Satürn’ün bu muhteşem görüntüsü, Cassini‘den bize hediye kaldı. Eğer dikkatli bakarsanız, sağdaki F-Halkası’nın hemen dışındaki küçük uydu Pandora’yı görebilirsiniz. Küçük, düzensiz şekilli uydunun çapı sadece 81 kilometre. Daha iyi görebilmemiz için parlaklığı 2 kat artırıldı.

Bu fotoğraf, 12 Ağustos 2017’de Cassini tarafından çekildi. Çekim sırasında sonda, Pandora’dan yaklaşık 1,1 milyon ve Satürn’den de 935.000 kilometre uzaktaydı.

Cassini, Ekim 1997’de fırlatıldı ve 2004’ün ortalarından itibaren Satürn sistemini araştırmaya başladı. Başlangıçta görevin 2008’e kadar sürmesi gerekiyordu, ancak önce Eylül 2010’a, ardından da 2017’ye kadar uzatıldı. Sonda, 15 Eylül 2017’de Satürn’ün atmosferine gerçekleştirdiği planlı bir dalışla görevini sonlandırdı. Görevi boyunca halka sisteminin iç kenarı ile görüntüde görülebilen bulut yüzeyi arasındaki boşluktan 22 kez uçmuştu.

Hazırlayan: İnanç Kaya

Yazar: Konuk Yazar

Bu içerik bir konuk yazar tarafından üretilmiştir. Siz de sitemizin konuk yazarlarından biri olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, kaleme aldığınız bilimkurgu temalı makale ve öykülerinizi bilimkurgukulubu@gmail.com adresine göndermek. Editör onayından geçen yazılarınız burada yayımlanıp binlerce okurun beğenisine sunulacaktır. Gelin bu arşivi birlikte büyütelim...

İlginizi Çekebilir

acikbeyin video bilimkurgu

AçıkBeyin’de Bilim ve Bilimkurgu Söyleşisi

AçıkBeyin YouTube kanalında bilim ve bilimkurgu üzerine keyifli bir söyleşiye imza atıldı. AçıkBeyin‘den Sinan Canan, …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin