Zümrüt Bıyıklıoğlu ile Bilimkurgu Okuryazarlığı Üzerine

Türkiye’nin ilk ve tek bilimkurgu kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi‘nin Perşembe Söyleşileri, 10 Kasım akşamı Bilimkurgu Okuryazarlığı: Bilinmeze Merakın Anatomisi kitabının yazarı Zümrüt Bıyıklıoğlu‘nu ağırlıyor. Destek Yayınları etiketiyle okura sunulan kitabında Bıyıklıoğlu, bilimkurgu, bilimkurgunun temeli novum, novuma göre bilimkurgu alttürleri, bilimdışı kurgu, bilimkurgunun gerçekten anlaşılıp anlaşılamadığı, yapılan göndermelerin farkına vardığımız bir okuma gerçekleştirip gerçekleştiremediğimiz gibi derinlikli konular üzerinden hem türü ele alıyor hem de okurunu edebi bir yolculuğa çıkarıyor.

Moderatörlüğünü Bilimkurgu Kulübü’nün genel yayın yönetmeni İsmail Yamanol’un üstleneceği söyleşiye katılım ücretsizdir. Rezervasyon için obdbilimkurgukutuphanesi@gmail.com adresine e-posta göndermeniz veya 0216 349 31 31 telefon numarasını aramanız gerekmektedir.

  • Etkinliğin Adı: Bilimkurgu Okuryazarlığı Üzerine
  • MekânÖzgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi (Safa Sokak, No: 20 Moda/Kadıköy)
  • Tarih: 10 Kasım 2022, Perşembe
  • Saat19.30

Zümrüt Bıyıklıoğlu Kimdir?

1970 yılında İstanbul doğdu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun oldu. Coca-Cola bünyesinde on yıla yakın finans ve ERP üzerine değişik kademelerde görev aldı. Kurmaca metin yaratımıyla ilgilenmeye başlamasıyla beraber yurtiçi, yurtdışı atölye, basılı yayın ve seminerlerle kendini yetiştirmeye girişti.

Okullarda ve özel atölyesinde, uzun yıllar çocuklara ve yetişkinlere yaratıcı yazarlık dersleri verdi. Çocuklarla yaptığı farklı çalışmalar sebebiyle özel okulların davetlisi olarak Bilim ve Sanat şenliklerine katıldı, etkinlikler düzenledi. Kaleme aldığı “Küçük Yazarın El Kitabı”, birçok özel ilk ve ortaokulda Yaratıcı Yazarlık dersinin müfredat kitabı olarak okutuldu. 2021 yılında Destek Yayınları’ndan çıkan “Bir Hayal Nasıl Romana Dönüşür?“, liselerde, üniversitelerin senaryo yazımı derslerinde yardımcı kitap olarak önerildi. Türkçe öğretmenleriyle çalışarak, çocuklara yönelik yaratıcı yazarlık derslerinin yaygınlaşması için mücadele etti.

Editör, yazar koçu ve yazar olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Yazar: Bilimkurgu Kulübü

Bilimkurgu, lazer tabancalı delikanlıların metal sütyenli kızları kurtardıkları "ucuz" uzay filmlerinden ibaret değildir...

İlginizi Çekebilir

Don DeLillo

Postmodern Bilimkurgunun Öncü Yazarı: Don DeLillo

Postmodern edebiyat, 20. yüzyılın ortalarından itibaren geleneksel anlatı yapılarından ve klasik edebiyat kurallarından saparak ortaya …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin