Müfit Özdeş ile Zamanda Yolculuk

Türkiye’nin ilk ve tek bilimkurgu kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi‘nin Perşembe Söyleşileri, 12 Nisan akşamı bilimkurgu edebiyatımızın öncül kalemlerinden Müfit Özdeş‘i ağırlıyor. Son Tiryaki adlı öykü derlemesiyle Metis Bilimkurgu Dizisindeki tek yerli yazar olma ayrıcalığını yaşayan Özdeş ile geride bıraktığı 70 yıllık hayat ve edebiyat serüveni üzerine içten bir söyleşiye imza atılacak. Moderatörlüğünü Bilimkurgu Kulübü’nün kurucusu İsmail Yamanol’un yapacağı bu biyografik söyleşi, aynı zamanda bilimkurgu edebiyatımızın kısa bir belgeselini de gözler önüne serecek.

  • Etkinliğin Adı: Müfit Özdeş İle Zamanda Yolculuk
  • Mekan: Özgen Berkol Doğan Bilimkurgu Kütüphanesi (Safa Sokak, No: 20 Moda/Kadıköy)
  • Tarih: 12 Nisan 2018, Perşembe
  • Saat: 19.30
  • Facebook etkinlik sayfası için tıklayın.

Katılım Ücretsizdir. Rezervasyon için obdbilimkurgukutuphanesi@gmail.com adresine e-posta göndermeniz veya 0216 349 31 31 telefon numarasını aramanız gerekmektedir.

Müfit Özdeş Kimdir?

1943’de Ankara’da doğdu. Çocukluk yıllarında Baytekin adıyla gösterilen Flash Gordon filmlerinden ve Çağlayan “Yeni Dünyalarda” dizisinden etkilendi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde iki yıl elektrik mühendisliği, üç yıl da ekonomi okudu. 68 Devrimi diye simgeleşen başkaldırı dalgasının içinde yer aldı. 1975’te Çağdaş Çeviri Evini açtı ve Çeviri Derneğinin kurucuları arasında yer aldı. Bilimkurgu evrenine bir yazar olarak 1982 yılında yazdığı ve daha sonra Metis’in Asker Kaçağı adlı antolojisinde yer alan Krrrçiysk adlı öyküsüyle döndü.

Hazırladığı 92 sayfalık masal kitabı Kimin Ağrır O Bağırır, Kor Yayınları tarafından 1991’de basıldı. 1994’te 15 bilimkurgu öyküsü Metis tarafından Son Tiryaki adıyla yayımlandı. 2001 TBD Bilimkurgu Öykü Yarışmasında birinci gelen Firar adlı öyküsü daha sonra Remzi Kitabevinin Bilimkurgu Öyküleri adlı derlemesinde kendine yer buldu. Yeryüzü Müzesi antolojisine ise Akıllı Kapı adlı öyküsüyle katkıda bulundu. Yaşamını Heybeliada’da sürdüren yazarın kapsamlı bir biyografisine buradan ulaşabilirsiniz.

Yazar: Bilimkurgu Kulübü

Bilimkurgu, lazer tabancalı delikanlıların metal sütyenli kızları kurtardıkları "ucuz" uzay filmlerinden ibaret değildir...

İlginizi Çekebilir

serpil altin

Bir Zamanlar Gelecek: 2121’in Yönetmeni Serpil Altın ile Söyleşi

Yeni kurulan kültür & sanat platformu Edebiyat Otopsisi, YouTube üzerinde içerik üretmeyi sürdürüyor. Platformun bu …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et