Bilimkurgunun kendine yer bulduğu iki ayrı alan: Sinema ve anime. Birinin üretimi hayal gücüne yüklenirken diğeri gerçek görselleri araç ediniyor. Ancak her ikisi de bilimin gerçekliğini ve düşlerin kurgusunu karşılama konusunda oldukça verimli.
Bilimkurgu temalarının örneklerle karşılaştırılacağı, yer yer buluşturulup yer yer yarıştırılacağı Anime ve Sinemada Bilimkurgu: Bir Karşılaştırma etkinliğine davetlisiniz. Konuşmacılığını Bilimkurgu Kulübü kurucusu İsmail Yamanol‘un ve mangAnime Türkiye kurucusu Burak N. Aydın‘ın üstleneceği söyleşi davetlilerin katılımıyla renklenecek.
1 Ekim 2017 Pazar günü saat 14:00‘te Kadıköy Belediyesi Karikatür Evi‘nde görüşmek üzere.
Dateylar:
Bilimkurgu hem edebiyat, hem sinema, hem de anime/manga için en ilgi çekici alanlardan biridir. Sınırsız hayalgücü ile yoğurulmuş bilimsel gerçeklikler, bu türün mayasını oluşturur. İşin içine geçmiş, gelecek, fantastik evrenler, uzaylılar ve insanlığın limitleri girdikçe bilimkurgu eserlerinin dozu ve yoğunluğu artmakta. Bu söyleşide farklı bilimkurgu temaları ile, bunların en iyi işlendiği sinema filmi ve anime örnekleri ele alınacaktır.
Konuşmacılar: İsmail Yamanol (Bilimkurgu Kulübü), Burak N. Aydın (mangaAnime Türkiye)
- Siberpunk: Ghost in the Shell
- Uzay Hardcore: Gravity / Planetes
- Uzay Operası: Firefly, Star Wars / Cowboy Bebop, Space Battleship Yamato
- Post-Apokaliptik: Mad Max / Akira
- Distopik: Minority Report / Psycho-Pass
- Sanal Gerçeklik: Tron / Sword Art Online
- Yapay Zeka: Her / Eve no Jikan