Bilimkurgu Kulübü Kısa Öykü Yarışması

Bilimkurgu edebiyatının ölümsüz yazarlarından Arthur C. Clarke, “gelişmiş bir teknoloji sihirden ayırt edilemez” derken aynı zamanda bilimkurgunun önemine de vurgu yapıyordu. Çünkü bilimkurgu, insana ve insanlığa vizyon katan derinliğiyle bu farkı ayırt edebilmemizin en etkili anahtarlarından biri olmayı sürdürmektedir. Bilinmelidir ki bilimkurgu, geleceğimizin bir öngörüsü, bilim ve teknolojinin ilham kaynağı, itici gücü konumundadır. Bilimkurgusal bir görüşten yoksun kalmak, en basitinden geleceği doğru okuyamamak ve isabetli tahminler yapamamakla sonuçlanacak; bu ise insanlığın gelişimini ve atılımını sekteye uğratacaktır.

Bu düşünüşle hareket eden General Mobile ve Bilimkurgu Kulübü, Türkiye’de bilimkurgunun gelişip yaygınlaşması ve bu alanda üretimin desteklenmesi adına, ortak bir bilimkurgu öykü yarışması düzenleme kararı almıştır. Bilimkurgu öykü yarışmamıza insanı, geleceği, teknolojiyi, bilimi anlatan ve gerçeği yeniden kurgulayan değerli öykülerinizi bekliyoruz.

General Mobile Şirketi Yönetim Kurulu
Bilimkurgu Kulübü Yönetimi

YARIŞMA KOŞULLARI

1. YARIŞMANIN KONUSU

2100 Yılında Akıllı Cihazların Hayatımızdaki Yeri ve Önemi

2. SONUÇ VE ÖDÜLLER

Öykü Yarışması’nı kazanan öyküler 15 Ağustos 2015 tarihinde açıklanacaktır. Ödül olarak birinci gelen yarışmacıya Discovery Air, ikinci gelen yarışmacıya General Mobile Tab8 ve üçüncü gelen yarışmacıya da Türkiye’nin ilk bilimkurgu dergisi olan Antares‘in bir adet tam takımı verilecektir.

Birinciliği kazanan öykü, aynı zamanda General Mobile sponsorluğunda kısa bilimkurgu filmi olarak çekilecektir.

3. KATILIM KOŞULLARI  

– Yarışmaya General Mobile ve Bilimkurgu Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri ile seçici kurulda yer alanlar dışında herkes katılabilir.

– Öykü Türkçe yazılmalıdır.

– Öyküler, belirlenmiş temaya uygun olmalıdır. Tema dışı öyküler değerlendirmeye alınmayacaktır.

– Öykülerde bilimkurgusal ögeler aranacaktır.

– Öykü, daha önce herhangi bir yayın organında yayınlanmamış ve herhangi bir yarışmada ödül almamış olmalıdır.

– Her yazar yalnızca bir öyküyle yarışmaya katılabilir.

– Dereceye girecek öyküler Bilimkurgu Kulübü ile General Mobile’ın internet sitesinde ya da bu kurumlarca çıkarılan dergilerde yayımlanabilir. Öyküsünü gönderen her yazar, öykünün yayın hakkını Bilimkurgu Kulübü ile General Mobile’a peşinen vermiş sayılır.

4. SEÇİCİ KURUL

Berkay Kılıç, Bülent Akkoç, Gürhan Öztürk, Hande Taşkın, İsmail Yamanol, Kadri Kerem Karanfil, Mecit Ünal, Müfit Özdeş, Orkun Uçar, Sezar Erkin Ergin, Sinan İpek ve Şevket Karadayı.

5. BİÇİM

– Öykü, yaygın olarak kullanılan bir kelime işlemciyle, “12” büyüklükte, “Arial” karakter” seçilerek, yazılmalı ve e-postaya ekli bir dosya olarak gönderilmelidir.

– Gönderilen dosyanın adına öykünün adı verilmelidir.

– Öykü dosyasının içinde yazarla ilgili hiçbir bilgi olmamalıdır.

– E-postaya ekli diğer bir dosyanın içinde yazarın açık adı, kısa özgeçmişi, açık adresi ve telefon numarası ayrıca varsa web sitesi adresi bulunmalıdır. Yarışmada rumuz kullanılmamaktadır.

– Yazarın kimlik bilgilerinin bulunduğu dosyanın adına yazarın adı verilmelidir.

– Öykü en fazla iki bin sözcükten oluşmalıdır.

6. ÖYKÜNÜN TESLİMİ

Öyküler, 31 Temmuz 2015 tarihine dek bilimkurgukulubu@gmail.com adresine gönderilmelidir. Posta ya da kargoyla  gönderilen öyküler yarışmaya kabul edilmeyecektir.

Yazar: Bilimkurgu Kulübü

Bilimkurgu, lazer tabancalı delikanlıların metal sütyenli kızları kurtardıkları "ucuz" uzay filmlerinden ibaret değildir...

İlginizi Çekebilir

sesli oykuler - omelas i birakip gidenler

Sesli Öyküler [03×01]: Omelas’ı Bırakıp Gidenler – Ursula K. Le Guin

Uzun bir aradan sonra Sesli Öyküler serimizin üçüncü sezonuyla tekrar karşınızdayız. Üçüncü sezonun açılışı için seçtiğimiz öykü ise …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin