General Mobile ve Bilimkurgu Kulübü‘nün, Türkiye’de bilimkurgunun gelişip yaygınlaşması ve bu alanda üretimin desteklenmesi amacıyla ortaklaşa düzenledikleri “2100 yılında akıllı cihazların hayatımızdaki yeri ve önemi” temalı kısa öykü yarışması sonuçlandı. Toplam 102 eserin katıldığı yarışmanın birincisi, “Güney Treni” isimli öyküsüyle Evrim KILIÇ oldu. Yarışmada ikincilik ödülünü “Tanrıların Günbatımı” öyküsüyle Serdar KAZAK alırken, üçüncülük ödülünü ise “Uygulama: Sen” adlı öyküsüyle Aşkın GÜNGÖR kazandı. Yarışmaya “Penguen” isimli öyküsüyle katılan Anıl Efkan SAKALLIOĞLU da Jüri Özel Ödülü’ne layık görüldü.
Türkiye’nin her yerinden katılımın olduğu yarışmada, özellikle kadın katılımcıların fazlalığı dikkat çekti.
Öte yandan Berkay Kılıç, Bülent Akkoç, Gürhan Öztürk, Hande Taşkın, İsmail Yamanol, Kadri Kerem Karanfil, Mecit Ünal, Müfit Özdeş, Orkun Uçar, Sezar Erkin Ergin, Sinan İpek ve Şevket Karadayı gibi önemli isimlerden oluşan seçici kurul, 3 öyküye de mansiyon ödülü verme kararı aldı. “İz” adlı eseriyle Ebru GÜVENTÜRK“, Altın Mansiyon, “Tuğla” adlı eseriyle Nur İpek Önder MERT, Gümüş Mansiyon ve “Seninle İki Dakika” adlı eseriyle de Nevin YENİ, Bronz Mansiyon ödüllünü kazanan isimler oldu.
ÖDÜLLER
Yarışmada birinci olmayı başaran Evrim KILIÇ, Discovery Air, ikinciliği göğüsleyen Serdar KAZAK General Mobile Tab8 ve üçüncü olan Aşkın GÜNGÖR de Türkiye’nin ilk bilimkurgu dergisi Antares‘in bir adet tam takımını almaya hak kazanmışlardır. Ayrıca Evrim KILIÇ’ın Güney Treni adlı öyküsü, General Mobile sponsorluğunda kısa bilimkurgu filmi olarak çekilecektir. Jüri Özel Ödülü ile Mansiyon Ödülleri’nin sahiplerine ise sürpriz kitaplar hediye edilecektir.
Ödül kazanan yazarlarla birkaç gün içerisinde temas kurulacak ve ödülleri kendilerine en kısa süre içerisinde ulaştırılacaktır.
ÖYKÜLERİN YAYIMLANMASI
1 Eylül’den itibaren, mansiyon ödülü sahibi öykülerden başlayıp birinciliği kazanan öyküye doğru her gün sitemizde bir öykü yayımlanacak ve takipçilerimizin beğenisine sunulacaktır. Ayrıca yarışmaya gönderilen öykülerden bir seçki hazırlanması ve bu seçkinin kitap olarak basılması yönünde bir proje de söz konusudur. Bu projeye ilişkin bilgi ve detaylar ilerleyen zaman içerisinde duyurulacaktır.
TEŞEKKÜR
Yarışmaya çeşitli yaş gruplarından pek çok insan katıldı. Yarışmanın en küçük katılımcısı ise “2100 Yılına Hoşgeldin Kurgucan” isimli öyküsüyle 13 yaşındaki Burhan DEMİR oldu. Yarışmaya İzmir’den katılan ve gönderdiği öyküsüyle jüri üyelerini neşeye boğan genç yarışmacımıza, jüri üyemiz Orkun Uçar, bir adet imzalı kitabını gönderecektir. Ayrıca Bilimkurgu Kulübü olarak, bu genç arkadaşımızı yakın takibe alacak ve yazınsal gelişimine destek olmaya gayret göstereceğiz.
Değerli öykülerini bizimle paylaşan ve yarışmamıza katkıda bulunan tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyor, ileride düzenleyeceğimiz yarışmalara da katılımlarını bekliyoruz. Ayrıca şu sıcak yaz günlerinde değerli vakitlerini ayırarak büyük bir titizlikle görevlerini yerine getiren seçici kurul üyelerimiz ile ödüllerin mali yükünü omuzlayan General Mobile şirketine de şükranlarımızı sunuyoruz.
Unutmayın ki bu yarışmanın asıl kazananı bilimkurgu edebiyatımız olmuştur… Saygı ve sevgilerimizle…
Bilimkurgu Kulübü
Faydalı ve güzel bir yarışma olmuş. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Tek eksiği, katılımcılara “Katılımınız Alındı” gibi bir mesajın gönderilmeyişidir bence.
Katılımınız alındı gibi bir mesajın katılımcıya gönderilmesi neticesinde katılımcı, öyküsünün yarışma düzenleyicisine ulaştığından emin olabilecekti.
Selamlar …
Kazananları tebrik ederim.
Umarım yarışmaya katılan eserlerin hepsini okuma şansımız olur.
İsmail Şahin