TR!P Dergi Nisan Sayısıyla Okuyucuya Merhaba Diyor

Ana akım Türk dergiciliğinin giderek okur avına dönüştüğü şu günlerde, meşhur bilim insanları ve çılgın rockçıların aylar süren “beyin jimnastiği” sonucu kültür sanat dünyamız yeni ve saygın bir aylık dergi ile tanışıyor: TR!P. Sanat ile bilimi, edebiyat ile müzik kültürünü, mizah ile sinemayı, çizgi roman ile tarihi, felsefe ile bilimkurguyu harmanlayan TR!P dergi, Nisan ayında ilk sayısıyla okuyucuya merhaba diyor…

“Gezegenin her yöresinden sanat erbabı; bilim insanları, akademisyenler, edebiyatçılar, çizgi romancılar, rockçılar ve ‘deliler’ bir araya geldi ve TR!P ortaya çıktı,” diyen Trip Dergi genel yayın yönetmeni Murat Arda, aylık yayımlanacak olan derginin ilk sayısında, Türkiye’den ve dünyanın farklı köşelerinden alanlarında uzman yazarlar, edebiyatçılar ve fikir emekçilerinin sıra dışı bakış açıları ile yer aldıklarını belirtiyor. Arda, “Sadece yazmaktan değil, okumaktan ve bir parçası olmaktan keyif alacağımız, kültür sanat camiasında fark yaratmasını istediğimiz bir mecmua olmasını hedefliyoruz,” dediği Trip Dergi, “sadece bir dergi” olma iddiasının ötesine geçmeyi hedefliyor.

Yazar ve çizerleri arasında bilim insanı Mete Atatüre, yönetmen Caner Alper, tarihçi Erdoğan Aydın, akademisyen Uğur Batı, müzik araştırmacısı Münir Tireli, gazeteci Tuğçe Madayanti Dizici, aşk doktoru Semra Doll, Beyoğlu bitirimi Tarkan Konar, Anadolu Rock mütehassısı Sinan Doyan, kasabanın en yakışıklı delikanlısı Ferhat Uludere, saçsız çizer Devrim Kunter gibi simaların yanı sıra, bağımsız fikir işçileri ve farklı disiplinlerden yazar ve çizerler Koray Sarıdoğan, Altuğ Kanbakan, Mahmut Saral, Orhan Tuncay, Nilüfer Açıkalın, Burcu Okay, Burcu Tatlıses, İsmail Yamanol, Ertan Ceyhan, Bora Örçal, John Ostrosky, Evren Ünal ve daha birçok genç yetenek de TR!P dergi yazarları arasında dikkat çekiyor.

Rock’n’rolla’nın sponsorluğunda hazırlanan derginin yayın yönetmeni Murat Arda, “TR!P dergi eğlenceli bir bilim-kültür-sanat dergisi olacak ve bilim kurgudan mizaha, güncel sanattan sinemaya geniş bir içerikte olacak” mesajını vererek, nitelikli okura dergiye sahip çıkma çağrısında bulunuyor.

İçi boş dergilerden sıkılanlar için TR!P’e girme vakti geldi…

Yazar: İsmail Yamanol

Amatör bir düş gezgini, saplantılı bir bilimkurgu hayranı. Kuruculuğunu ve genel yayın yönetmenliğini üstelendiği Bilimkurgu Kulübü'nde at koşturmayı sürdürüyor.

İlginizi Çekebilir

arel universitesi soylesi

İstanbul Arel Üniversitesi’nde Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok Söyleşisi

Arz Cephesinde Yeni Bir Şey Yok’un yazarları İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileriyle buluşuyor… Bilimkurgu Kulübü‘nün üçüncü …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et