lagari bilimkurgu fanzini sayi 7

Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 7. Sayısı Çıktı

Yayın hayatına 2018 yılında başlayan Lagari Bilimkurgu Fanzin, yoluna emin adımlarla devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde 7. sayısı ile tekrar vitrine çıkan fanzin, yine dopdolu bir içerikle bizleri selamlıyor. Her sayıda olduğu gibi yine bu sayıda da tanıdık birçok yazar bizlere eşlik ediyor ve kalemlerinin bitmek tükenmek bilmeyen mürekkebiyle hayal defterimizin boş sayfalarını doldurmaya koyuluyor.

“Bilimkurgu umuttur” parolasıyla yola çıkan fanzinin ilk sayfalarında Lagari’nin kurucusu M. Fatih Balkı, ilk fanzin olan Antares hakkında bilgilendirici bir yazı kaleme alarak bu alandaki bilinmeyenlere ışık tutuyor. Fanzinin edebiyattaki yeri hakkında çarpıcı bir ifadeyle açılış yapan Balkı, daha sonraki paragraflarda da bu sözünün nedenlerini anlaşılır bir şekilde açıklıyor.

lagari

Bilimkurgunun olmazsa olmazlarından olan kısa öyküler elbette bu sayıda da var. M.Ercan Ergür – Yuva, Serkan Üstündağ – Çöp Adamlar, Ali Okan Pandar – Kuruluş, Fahri Emre Öztürk – Gebzeli, Ezo Evrim Harsa – Frekans, Gökçe Mehmet Ay – Eris’in Oyunu ve Ruhşen Doğan Nar’ın, Babam Bir Kahraman öyküsü sizleri birbirinden ilginç dünyalara götürecek.

Lagari’in bu sayısında dikkatinizi çekecek olan şey ise fanzinin ilk kez bir çizgi romana yer ayırması. Barış Tüzün‘ün Tazminat adlı öyküsü, bir firmanın tazminat ödememek için ne kadar ileri gidebileceğini gözler önüne seriyor. Efe Sarıtunalı‘nın kaleme aldığı ”Neden Türkiye’de Bilimkurgu Çizgi Romanı Üretilmiyor” başlıklı yazısı da önemli bir konuya değinerek ”neden” sorusuna anlamlı cevaplar veriyor.

lagari

Doğu Yücel ile yapılan keyifli söyleşinin yanı sıra Zülfikar Yamaç‘ın ‘‘H. G. Wells Usulü Gelecekte Bizleri Neler Bekliyor?” yazısı da 7. sayıda kendisine yer buluyor. Toplam 44 sayfayla görücüye çıkan ve sadece 101 adet basılan 7. sayıda makale, öykü, söyleşi ve çizgi roman gibi birçok başarılı içerik sizleri bekliyor. Basılı şekilde ulaşamasanız bile aşağıdaki linkten dijital olarak temin edebilirsiniz. İyi okumalar.

Hazırlayan: Ahmet Boyraz

LAGARİ BİLİMKURGU FANZİN SAYI 7

Yazar: Ahmet Boyraz

1993'de Adana'da doğdu. Futbol ve Bilimkurgu hastası. Bilimkurgu konusunda üretmekten çok tüketme eyleminde olsa da bunu tersine çevirmek için elinden geleni yapıyor.

İlginizi Çekebilir

underworld

Fantastikten Sert Bilimkurguya: Underworld

Bir zamanlar büyü veya sihir denilen şeylerin sonradan bilimsel izahatlar ile ortaya konulmasında olduğu gibi, …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et