Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 3. Sayısı Çıktı

Mehmet Fatih Balkı‘nın çıkardığı Lagari Bilimkurgu Fanzini, ülkemizin tek bilimkurgu fanzini olma özelliğini koruyarak yoluna sağlam adımlarla devam ediyor. Önümüzdeki süreçte bilimkurgu alanında daha fazla fanzin görebilmeyi ümit ediyorum. Tatlı tatlı yarışmanın, hem yerli bilimkurgu yazarları hem de okurları için faydalı bir rekabet olacağını düşünüyorum. Türkiye’de bilimkurgu alanında ürün veren, çalışmalar yapan ve elini taşın altına koyan herkes, birer ikişer fanzinde yer alıyor. Kimi zaman öyküleriyle kimi zaman söyleşileriyle Lagari’de boy gösteriyor. Bu durum beni fazlasıyla mutlu ediyor. Lagari’nin böyle toparlayıcı bir özelliği olması bizler için büyük bir fırsat.

Üçüncü sayıya gelirsek, öncelikle kapaktan bahsetmek gerekiyor. İlk üç sayı göz önüne alındığında, en iyi kapağın bu sayıda olduğunu söyleyebilirim. Levent Altınkaynak‘ın çizdiği, hem ön hem de arka kapağı oluşturan çizim, tek kelimeyle muhteşem. Fanzin, Mehmet Fatih Balkı’nın “Dünyalar Savaşı 15” yazısıyla başlıyor. Bu yazıda Balkı, Orson Welles‘in 1938 yılında gerçekleştirdiği, dünyaca ünlü radyo yayınından bahsediyor. H.G. Wells‘in “Dünyalar Savaşı” eserinden uyarlanan bir saatlik radyo tiyatrosu Amerikalıları epey korkutuyor. Daha sonra, Bilimkurgu Kulübü’nden tanıdığımız Murat Yıldırım‘ın “Kayz-A” öyküsü yer alıyor. Kargaları ve yapay zekâyı konu alan eğlenceli bir bilimkurgu öyküsü. Ardından, “M4Y4” ve “M4Y4-Nesil” romanlarının yazarı Yüksel Yılmaz‘ın söyleşisi geliyor. Özellikle bilimkurgu yayıncılığı hakkında söylediklerini bir kenara not etmek gerekiyor:

“Takipçi sayısı, sosyal medya gücü bir kitabın basılması için yeterli iken yerli bilimkurgu eserlerinin hak ettiği yere ulaşması biraz daha zaman istiyor.”

Fanzinde ayrıca Yüksel Yılmaz’dan “Savaş” başlıklı bir öykü de var. Bu sayıdaki diğer öyküler ise şöyle: Tarih 212 – Bahadır Toprak, Afilli Atlayış – Murat K. Beşiroğlu, Kan Testi – Serkan Üstündağ, Kelebek Nerede – Tuğrul Sultanzade, Vaizin Sorgusu – Emre Eryılmaz, Yumurta/Gelecek/Saklı/Şans/Tohum – Gökçe Mehmet Ay. Ayrıca, fanzinde Sylvan Clownson‘ın çarpıcı bir görsel çalışması da var.

Son olarak bir şey hatırlatmak istiyorum: Bilimkurgu Kulübü’nden tanıdığımız Tuğrul Sultanzade‘nin, Lagari Bilimkurgu serisi içerisinde “Kırılgan Şarkı” isimli bir bilimkurgu fankiti çıktı. Okumadıysanız mutlaka okumanızı öneririm.

Lagari Fanzin’in 3. sayısının PDF haline ve Gizem Geçgil‘in bu sayı hakkındaki incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlayan: Ruhşen Doğan Nar

Yazar: Konuk Yazar

Bu içerik bir konuk yazar tarafından üretilmiştir. Siz de sitemizin konuk yazarlarından biri olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, kaleme aldığınız bilimkurgu temalı makale ve öykülerinizi bilimkurgukulubu@gmail.com adresine göndermek. Editör onayından geçen yazılarınız burada yayımlanıp binlerce okurun beğenisine sunulacaktır. Gelin bu arşivi birlikte büyütelim...

İlginizi Çekebilir

murat k besiroglu yazar

Murat K. Beşiroğlu ile Röportaj

Öncelikle bizi kırmayıp röportaj teklifimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Asıl ben çalışmalarıma gösterdiğiniz ilgi …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et