kevin j. anderson

Bir Bilimkurgu Destancısı: Kevin J. Anderson

Kevin James Anderson, 27 Mart 1962’de Racine, Wisconsin’de doğdu. Madison’ın güneyindeki küçük Oregon, Wisconsin kasabasında büyüdü. Kurgu yaratmak istediğini ilk kez beş yaşındayken, daha yazmayı bile öğrenmeden biliyordu. Televizyondaki Dünyalar Savaşı filminden o kadar etkilenmişti ki, ertesi gün bir not defteri aldı ve sahnelerin resimlerini çizdi. Sekiz yaşında ilk kurgusunu babasının çalışma odasındaki daktiloda yazdı. The Injection adını verdiği hikayesi, her şeyi hayata geçirebilecek bir formül icat eden çılgın bir bilim adamı hakkındaydı.

On yaşındayken ufak tefek işler yaparak kendi bisikletini ya da daktilosunu satın alabileceği kadar para biriktirmişti. Tercihi daktilodan yana kullandı ve o zamandan beri yazıyor. İlk kısa öyküsünü henüz lise birinci sınıftayken bir dergiye gönderdi. Dergi editörlerinin bir öyküsünü yayımlama kararı alana dek toplamda seksen kadar ret notu toplamayı başarmıştı. Son sınıf öğrencisiyken, 12.50 dolara ilk hikayesini sattı ve sonrasında asla yavaşlamadı.

İlk romanı Resurrection, Inc.‘i 25 yaşına geldiğinde yayımladı. Kaliforniya’da 12 yıl boyunca ülkenin en büyük araştırma tesislerinden biri olan Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı‘nda teknik yazar ve editör olarak çalıştı. Burada eşi Rebecca Moesta ve birlikte çok kez yazarlık yaptığı Doug Beason ile tanıştı. On kadar bilimkurgu romanı kaleme aldıktan sonra Lucasfilm ile anlaşma yaptı ve uzun bir dönem Star Wars romanları yazmaya girişti.

Kevin J. Anderson, kariyeri boyunca 170’den fazla kitap yayımladı. Bu kitaplardan 58 kadarı ulusal ve uluslararası düzeyde çok satanlar listesine girmeyi başardı. Kitaplarının önemli bir kısmı Star Wars, The X-Files ve Dune evrenlerinde geçiyordu. Bunun yanı sıra Neil Peart ile Clockwork Angels ve Clockwork Lives isimli steampunk türünde romanlar da piyasaya sürdü.

Brian Herbert - Kevin J. Anderson
Brian Herbert – Kevin J. Anderson

Orijinal eserleri arasında Saga of Seven Suns serisi, The Wake the Dragon and Terra Incognita fantastik üçlemesi, The Saga of Shadows üçlemesi ve korku-komedi serisi olan Dan Shamble, Zombie PI vardır. Sayısız antoloji derledi, çizgi roman ve oyun kaleme aldı, müzik grupları için şarkı sözleri yazdı. Kitapları 30’dan fazla dile çevrildi ve 23 milyondan fazla satış rakamı elde etti. Nebula, Hugo, Shamus, Scribe, Bram Stoker, Lifeboat to the Stars, SFX Reader’s Choice, Colorado Book Award ve New York Times Notable Book ödüllerini kucakladı.

Brain Herbert ile birlikte 15 tane Dune kitabı kurguladı ve bunlar edebiyat piyasasında büyük ses getirdi. Yine kendi eseri olan yedi kitaplık The Saga of Seven Suns, uluslararası alanda geniş çaplı bir başarı kazandı. Şimdilerde ise The Saga of Shadows adına devam niteliğinde yeni bir üçlemeye hazırlıyor ve Challenger Centers for Space Science Education ve Lifeboat Foundation’daki aktif yöneticilik görevlerini sürdürüyor.

Dağcılıkla yakından ilgilenen yazar, 20 senedir yaşadığı Colorado’da elli dört ayrı zirveye tırmandı, dünya çapında tırmanış amaçlı altı kıtayı gezdi.

Hazırlayan: Emre Karadeniz | Kaynak

Yazar: Konuk Yazar

Bu içerik bir konuk yazar tarafından üretilmiştir. Siz de sitemizin konuk yazarlarından biri olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, kaleme aldığınız bilimkurgu temalı makale ve öykülerinizi bilimkurgukulubu@gmail.com adresine göndermek. Editör onayından geçen yazılarınız burada yayımlanıp binlerce okurun beğenisine sunulacaktır. Gelin bu arşivi birlikte büyütelim...

İlginizi Çekebilir

cigarette-smoking-man-the-xfiles

Büyük Bir Komplocu: Sigara İçen Adam

Sinema tarihinde yaptığı ayak oyunları, çevirdiği entrikalarla ortalığı karıştıran ve insanların başlarına türlü çoraplar ören …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et