Ray Bradbury ile Bir Gece: Yazmanın Hijyeni

Gerçek bir yazma süreci nasıl başlamalı? Yazarın tutkusu, yaşamı, uğraşları ve hayatla olan bağı nasıl olmalı? Yazarlıktan ne beklemeli, ne beklememeli? Roman nasıl yazılmalı? Hikaye nasıl biriktirilmeli?… Tüm bu soruların cevabını Ray Bradbury yavaş yavaş; ama büyük bir tutkuyla anlatıyor. Bu videoyu ilk izlediğimde: “İşte! Sonunda! Nihayet, doğru dürüst bir rehber bulabildim,” demiştim. Yazmak eyleminin içinde boğulmaktan ve gözlerim kör olana dek yazarların özgeçmişlerini okuyup kendi yaşım ile, sevdiğim yazarların ilk kitap çıkarma yaşını karşılaştırarak depresyona girmekten kurtulmuştum. Bilimkurgu Kulübü’nün faydalandığım yüzlerce değerli içeriğine bir katkı da ben sunayım demek için kulübe dahil olduğumda, ilk aklıma gelen şey bu videoyu çevirmek oldu. 2 haftada yapacağım deyip 3 ayda çevirdim gerçi… Neyse… Olur öyle değil mi?

Yazmanın hijyenini öğrenerek burnu sümüklü hikayelerden eli yüzü temiz, tırnakları tam kesilmiş beyaz mendilini evinde unutmamış, elması hep kızarık, kırmızı kurdelesi A-B-C yakasından eksik olmayan hikayelere geçmeniz dileğiyle. Umarım video işe yarar. Ya da siz öyle davranın. Emek sonuçta!

Hazırlayan: Hilal Adaşlık

Yazar: Konuk Yazar

Bu içerik bir konuk yazar tarafından üretilmiştir. Siz de sitemizin konuk yazarlarından biri olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, kaleme aldığınız bilimkurgu temalı makale ve öykülerinizi bilimkurgukulubu@gmail.com adresine göndermek. Editör onayından geçen yazılarınız burada yayımlanıp binlerce okurun beğenisine sunulacaktır. Gelin bu arşivi birlikte büyütelim...

İlginizi Çekebilir

Don DeLillo

Postmodern Bilimkurgunun Öncü Yazarı: Don DeLillo

Postmodern edebiyat, 20. yüzyılın ortalarından itibaren geleneksel anlatı yapılarından ve klasik edebiyat kurallarından saparak ortaya …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin