trt-bilimkurgu

TRT’den Bilimkurgu Açılımı

TRT 1 Kanal Koordinatörlüğü, İstanbul Kız Kulesi’nde düzenlediği basın toplantısı ile yeni yayın dönemine dair tüm gelişmeleri kamuoyu ile paylaştı. Gerçekleştirilen buluşmaya TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren‘in yanı sıra, TRT 1 dizilerinin yönetmen, yapımcı ve başrol oyuncuları ile program ve ana haber sunucuları da katıldı. TRT 1’in yeni yayın dönemindeki projeleri hakkında bilgi veren TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren; izleyenleri yeni yayın döneminde birçok yerli yapımın beklediğini ve bunlar arasında bilimkurgu projeleri de olduğunu belirterek şunları söyledi.

“2018‘de TRT 1 bir bilimkurgu filmi çekecek. İstanbul’da kalıcı bir plato üzerinde çalışıyoruz. Bilimkurgu için CGI teknolojilerine yatırım yapacağız. Türkiye, CGI alanında başarılı birçok teknik elemana sahip. Kuracağımız bu platonun, başka yapımlar tarafından da kullanılmasını istiyoruz. Hatta yabancı yapımcılarla ortak olmayı hedefliyoruz. Amacımız, bu platoda uluslararası yapımların da çekilmesini sağlamak. Platonun İstanbul’a yakın bir yere kurulması planlanıyor.”

TRT’den Bir de Bilimkurgu Dizisi Geliyor

trt_13

Filinta dizisinin yaratıcı ekibinde de yer alan Bülent Turgut, 2150 yılında İstanbul’da gelişen olayların anlatılacağı ve geçici adının 2150 olduğu belirtilen yerli bir bilimkurgu dizi projesine hazırlanıyor. TRT, Bülent Turgut’un dizi projesini hayata geçirebilmek için kolları sıvadı. İlk 13 bölümün ardından dizi için yabancı ortaklıklar da aranacak ve dünya kalitesinde uzun soluklu bir yapım ortaya çıkarabilmek için çalışılacak.

2017 itibariyle yayınlanması beklenen dizinin ilk 13 bölümü için hazırlıklar devam ediyor.

Televizyonun, özellikle de dizilerin günümüzde ne denli etkili olduğu düşünüldüğünde, TRT’nin üstlendiği bu misyonun önemi ortada. TRT başarılı işler ortaya koyabilirse, kuşkusuz bu yerli bilimkurgu sektörüne olumlu yansıyacak, türe gönül veren yazar ve sinemacıların da önünü açacaktır. Umarız TRT özgün konulu ve başarılı görsel efektlere sahip projelerle biz yerli bilimkurguseverlerin beklentilerini karşılayabilir.

Yazar: Kadri Kerem Karanfil

Bu hesap, artık hayatta olmayan bir yazara aittir. (1980-2021)Bilimkurgu Kulübü emektarı. Yalnız bilimkurguyla değil, korku ve çocuk edebiyatıyla da ilgili. Stephen King'in sadık okuyucusu. Ray Bradbury'nin büyük hayranı. 80'lere ait korku filmlerinin tutkunu.

İlginizi Çekebilir

insandan-ote-kapak

Sıradaki Soruyu Sorun: İnsandan Öte

“Bilimkurgu, -şiiri hariç tutarsak- hiçbir sınırı, hiçbir parametresi olmayan tek edebiyat alanıdır. Sizi sadece geleceğe …

Bir Cevap Yazın

Bilimkurgu Kulübü sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et