Etiket Arşivleri: Kıyametin Sineması: Post Apokaliptik Filmler

Fatih Yürür ile Sinema ve Belgeselcilik Üzerine Bir Röportaj

Altın Fırçalı Adam belgeseli ile usta çizer Aslan Şükür‘ün öyküsünü anlatan Fatih Yürür ve Hakan Tunga Kalkan şimdi farklı bir belgesel projesi ile uğraşıyor: “Milyon Dolarlık Afiş”. Bu zamana kadar Türkiye’de satılmış en pahalı afişi araştıran ikili, yaptıkları röportajlarla sinemamızın afiş kültürüne derin bir bakış açısı sunacak. Hem bu belgeseli hem de diğer projelerini sormak üzere projenin yönetmeni Fatih Yürür …

Devamını gör »

Bilimkurgu Edebiyatı ve Sineması Hakkında Türkçe Kaynak Kitaplar

bilimkurgu-kaynak-kitaplar

70’li yıllardan itibaren ülke raflarında iyiden iyiye yer etmeye başlayan bilimkurgu, günümüzde ise oldukça popüler bir tür haline gelmiştir. Kitapçılarda adına raflar oluşturulan, kitap fuarlarında hakkında paneller düzenlenen ve yayınevleri tarafından okurların ilgiyle takip edeceği seriler yayımlanan bir türe evrilmiştir bilimkurgu. Yalnızca edebiyatta değil, sinema alanında da son yıllarda bilimkurgu türünde çok kaliteli filmler izleme fırsatı bulduk. Bilimin her alanına …

Devamını gör »

Fatih Yürür’den Kıyametin Sineması: Post Apokaliptik Filmler

fatih-kapak

Kıyamet ve Sonrası… Popüler sinema arenası son yıllarda yeniden post apokaliptik filmlerin istilası altında kaldı. Kıyamet sonrası temaları, yeni türlerle de evliliğe giderek tanım aralığını da fazlasıyla geliştirdi. Peki kıyamet sonrası temalarını bu kadar çekici kılan nedir? Yakın tarihteki siyasi ve sosyo – kültürel mecradaki hangi hareketlilik bu türe besin depolamaktadır? Sinema, video, kısa film alanındaki yazıları ve çalışmaları ile …

Devamını gör »