Etiket Arşivleri: Aşkın Güngör

Bilimkurgu Öykü Dergisi Roket’in 2. Sayısı Çıktı

Roket 2

Türkiye’nin ilk bilimkurgu öykü dergisi Roket’in ikinci sayısı okurla buluştu. İlk sayısı büyük ilgi gören ve baskısı kısa sürede tükenen Roket, yeni sayısıyla bilimkurguseverleri keyifli bir yolculuğa çağırıyor. Plüton Yayın etiketiyle piyasaya sürülen Roket’in ikinci sayısında, dergi editörü Ruhşen Doğan Nar’ın aşağıdaki önsözü karşılıyor okuru. Yolculuk Devam Ediyor Türkiye’nin ilk bilimkurgu öykü dergisi Roket’in birinci sayısı kısa sürede tükendi ve …

Devamını gör »

Aşkın Güngör ile Röportaj

Aşkın Güngör

İlk olarak sizi okur yönünüzle tanımak isteriz. Kitaplarla nasıl tanıştınız acaba? Annem genç kızlığında sıkı bir kitap okuruymuş; romanlar, fotoromanlar, çizgi romanlar…Onun sakladığı bir çizgi romana rastladığımda yaşım herhâlde dört filandı. Kızılmaske’nin kalın ciltlerinden biri. Kareden kareye, sayfadan sayfaya büyülenmişçesine atladığımı şimdi bile mutlulukla hatırlıyorum. Bu macerayı okuyabilmeyi öyle çok istemiştim ki annemin de yoğun desteğiyle kısa sürede okumayı sökmüştüm. …

Devamını gör »

Kıyamet Sonrasında Karanlık Bir Anlatı: Gohor

Bizi 2400’lü yıllara götüren yolculuğumuzda, bilinen medeniyet yok olma eşiğine geldi. Buna karşın küllerinden yenisi doğdu. Bu yıkımın tesiriyle aşina olduğumuz şehirler, yapılar da ortadan kalktı. Ancak cam kubbeler içinde inşa edilen şehirlerde eski düzen sürdü ve yalnızca seçkin insanlar içeriye alındı; dışarıda kalanlar ise dışlanarak bütün imkânlardan, gelişmiş teknolojinin nimetlerinden uzak tutuldu. Radyasyondan ötürü dönüşenler ve daha pek çok …

Devamını gör »

Sesli Öyküler [02×06]: Çivi – Sinan İpek

Sesli Öyküler [02x06] Çivi - Sinan İpek

Sesli Öyküler serimizin bu haftaki konuğu, Çivi adlı öyküsüyle Sinan İpek. 2013 tarihli TBD Bilimkurgu Öykü Yarışması’nda birinciliğe layık görülen eser, resmettiği karamsar tekno gelecek manzarasıyla dikkat çekiyor. 3D yazıcı teknolojisindeki gelişmelere paralel olarak tüm uygarlık bu teknolojinin himayesi altına girer. Artık ihtiyaç duyulan her şey 3D yazıcılarla üretilebilmektedir. Hatta 3D yazıcıların kendisi bile! Zamanla endüstriler çökmeye, meslekler yok olmaya …

Devamını gör »

Bilimkurgu Kulübü, İlk’i Sunar

ilk - ithaki - bilimkurgu kulubu - kitap

Bilimkurgu iyi ki var! İthaki Yayınları etiketiyle 3 Şubat’ta raflardaki yerini alan İlk, bilimkurgu alanında senelerdir eser veren yazarlar ile türe yabancı ama edebiyatta tecrübeli isimleri yan yana getiriyor. Bilimkurgu Kulübü‘nün Yeryüzü Müzesi‘nin ardından İthaki Yayınları ile ortaklaşa yürüttüğü bu ikinci proje, ismiyle müsemma şekilde Pangea Kitaplığı‘nın ilk öykü seçkisi olma özelliğini de taşıyor. İlk, tematik bir öykü derlemesi ve …

Devamını gör »

Pandora’ya Çağdaş Bir Yorum: Hayal Kutusu

Türkiye’de bilimkurgunun ihmal edilen, görmezden gelinen ve yeterince değer verilmeyen bir edebiyat dalı olduğu aşikar. 1950’li yıllarda çevirilerle başlayan bilimkurgu yayıncılığı, aradan geçen yaklaşık yetmiş senelik zamanda işte tam bu nedenlerden ötürü yeterli gelişimi sağlayamadı. Yine de ferdi çaba ve girişimlerin rolünü yadsımamak gerek. Çağlayan, Okat, Baskan, Metis ve halen devam eden İthaki ile Ayrıntı bilimkurgu serileri dilimize çeviri eserleri …

Devamını gör »

Lagari Bilimkurgu Fanzini’nin 5. Sayısı Çıktı

2018 yılında yayın hayatına başlayan Lagari Bilimkurgu Fanzini yoluna emin adımlarla devam ediyor. Mehmet Fatih Balkı‘nın başını çektiği fanzinin 5. sayısı geçtiğimiz günlerde yayımlandı. İlk 4 sayıda gördüğümüz yazar çeşitliliği bu sayıda da sürüyor. Serkan Üstündağ, Ruhşen Doğan Nar, Murat Yıldırım ve Gökçe Mehmet Ay‘ın oluşturduğu kemik kadroya bu sayıda Gizem Geçgil, Efsun Etlioğlu, Aşkın Güngör ve Ali Okan Pandar …

Devamını gör »

Ödüllü Yazar Akın Başal’dan Yeni Çocuk Romanı: Mars Akademisi

Bir ülkede bilimkurgu edebiyatının gelişmesini istiyorsanız, ilk hedefiniz çocuklarla gençlere bilim ve bilimkurgu sevgisi aşılamak olmalı. Bu nedenle çocuklar için bilimkurgu eserleri kaleme alan yazarlar, önemli bir misyon üstlenmiş durumdalar ve iki kez tebrik edilmeliler. Akın Başal bu yazarlardan biri. Türkiye Bilişim Derneği‘nin düzenlediği gelenekselleşmiş bilimkurgu yarışmasında öyküleriyle üçüncülük, ikincilik ve birincilik ödülleri alan Akın Başal, çocuklar için art arda yazdığı …

Devamını gör »

Sesli Öyküler [01×19]: Uygulama Sen – Aşkın Güngör

Sesli Öyküler 19 - Uygulama Sen (Aşkın Güngör)

Sesli Öyküler serimizin 19. bölümünde, Uygulama Sen adlı öyküsüyle üretken yazarlarımızdan Aşkın Güngör var. Bilimkurgu Kulübü Kısa Öykü Yarışması’nda üçüncülük elde eden öykü, bir cep telefonu uygulamasının yol açtığı felaketi anlatıyor. İyi dinlemeler… Seslendiren: Varlık Ergen Serinin gelecek bölümleri için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın.

Devamını gör »

Yeryüzü Müzesi Yazarları 37. İstanbul Kitap Fuarı’nda

Bilimkurgu Kulübü‘nün 18. yaşında okurla buluşturduğu ve kısa süre içinde 3. baskısına ulaşan Yeryüzü Müzesi, sadece okurların ilgisini çekmekle kalmadı, aynı zamanda yerli bilimkurgu yayıncılığında yarattığı hareketlilikle de bilimkurgu edebiyatımız açısından bir dönüm noktası oldu. Birbirinden değerli 18 yerli yazarın 18 öyküsünü bir araya getiren eser, ülkemizde yükselen bilimkurgu sevgisinin son dönemdeki en somut kanıtı niteliğinde. İthaki Yayınları etiketiyle piyasaya sürülen Yeryüzü Müzesi, …

Devamını gör »